Anasayfa /  Foto Galeri

İstanbul ve Ankara'da koronavisünden etkilenebilecek en riskli ilçeler

Dünya görünmeyen bir düşmana karşı mücadele veriyor. Türkiye'de de hızla ilerleyen ölümcül virüs 277 can aldı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de ağırlıklı görülen vakaların en yüksek rakama ulaştığı il 8.852 ile İstanbul oldu. Virüs kalabalık şehirlerde çok daha hızlı yayılırken Prof. Dr. Onur Başer, şehirlerin sıkışıklık endeksine göre, İstanbul ve Ankara'da koronadan etkilenebilecek riskli bölgeleri açıkladı.

İstanbul ve Ankara'da koronavisünden etkilenebilecek en riskli ilçeler - Sayfa 1

Türkiye'de hangi illerde Corona Virüs vakası var sorusunu dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada duyuruldu. İllere göre vaka ve ölüm sayısının açıklandığı basın toplantısında ayrıca 601 sağlık çalışanında Covid-19 tespit edildiği Koca tarafından bildirildi. Vatandaşlar hangi illerde corona virüs var sorusunun cevabını ülkemizde çıkan ilk vakanın ardından araştırmaya başlamıştı. Dün akşam yapılan açıklama ile resmi tablo ortaya çıktı. 
ABD'de araştırma görevlisi olan Prof. Dr. Onur Başer de İstanbul ve Ankara'da, virüsün yayılma hızı beklentileri üzerine bir çalışma gerçekleştirdi.

İstanbul ve Ankara'da koronavisünden etkilenebilecek en riskli ilçeler - Sayfa 2

İstanbul için en riskli bölgeler

İstanbul'un sıkışıklık endeksine göre risk haritasını yorumlayan Pror. Dr. Onur Başer, en riskli bölgeleri açıkladı.

İstanbul ve Ankara'da koronavisünden etkilenebilecek en riskli ilçeler - Sayfa 3

İşte o bölgeler:

Esenler, Zeytinburnu, Bahçelievler, Güngören, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Fatih ve Esenyurt.

İstanbul ve Ankara'da koronavisünden etkilenebilecek en riskli ilçeler - Sayfa 4

En az riskli bölgeler

En az riskli bölgeler ise Çatalca, Şile, Adalar, Silivri, Büyükçekmece, Beykoz, Sarıyer, Başakşehir, Arnavutköy ve Tuzla.