Anasayfa /  Foto Galeri

İstanbul Tıp Fakültesi'nden korkutan koronavirüs açıklaması! Hastalar iyileşiyor ama...

Koronavirüsün etkilerini araştırmak üzere İstanbul Tıp Fakültesi tarafından 1 ay önce açılan "COVID-19 Hastaları İzlem Merkezi" çalışmalarının ilk sonuçları açıklandı. Yapılan çalışmalarda elde edilen verileri açıklayan İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, "Hastaların büyük çoğunluğu iyileşiyor ancak göğüs ağrısı, nefes darlığı ve ishal problemlerinin de bazı hastalarda devam ettiğini gördük" dedi.

İstanbul Tıp Fakültesi'nden korkutan koronavirüs açıklaması! Hastalar iyileşiyor ama... - Sayfa 1

Corona virüsün etkilerini araştırmak üzere İstanbul Tıp Fakültesi tarafından 1 ay önce 'COVID-19 Hastaları İzlem Merkezi' açıldı. Bu süre içinde corona virüse yakalanmış ve atlatmış 600 hasta üzerinde çalışmalar yapıldı.

İstanbul Tıp Fakültesi'nden korkutan koronavirüs açıklaması! Hastalar iyileşiyor ama... - Sayfa 2

"PROBLEMLERİN BAZI HASTALARDA DEVAM ETTİĞİNİ GÖRDÜK" 
Merkezin ilk 1 aylık sonuçlarını açıklayan Prof. Dr. Tufan Tükek, "Bir aylık süre içerisinde birinci ay kontrolü biten 600 hasta oldu. Bu hastalardan 300 kişi bizde yatan hasta, 200 kişi ayakta ve 100 kişi de dışarıdan takipli hasta kliniğimize başvurdu.

İstanbul Tıp Fakültesi'nden korkutan koronavirüs açıklaması! Hastalar iyileşiyor ama... - Sayfa 3

Hastaların büyük çoğunluğu iyileşiyor ancak göğüs ağrısı, nefes darlığı ve ishal problemlerinin de bazı hastalarda devam ettiğini gördük. Özellikle göğüs darlığı ve öksürük problemi yüzde 25 oranında devam etmekte.

İstanbul Tıp Fakültesi'nden korkutan koronavirüs açıklaması! Hastalar iyileşiyor ama... - Sayfa 4

Yüzde 10-15 oranında hastada ishal şikayetinin devam ettiğini gördük. Yüzde 20 oranında ise göğüs ağrısı şikayeti ağrısı devam ediyor. Bunları hastalığın devamı gibi algılıyoruz.