Anasayfa /  Foto Galeri

İstanbul dahil bir çok il için kuvvetli yağış uyarısı! 9 Haziran Meteoroloji'den hava durumu

Meteoroloji 9 Haziran 2022 Perşembe hava durumu raporunu yayımladı. Günlük planlarını yapan vatandaşlar hava durumuna göre faaliyetlerini planlıyor ve buna göre hazırlık yapıyorlar. Peki, MGM Meteoroloji 9 Haziran 2022 Perşembe hava durumu nasıl? Bugün yağmur var mı? Bugün hava kaç derece? İşte, bugünün hava durumu tahmin raporu ve merak edilen diğer detaylar…

İstanbul dahil bir çok il için kuvvetli yağış uyarısı! 9 Haziran Meteoroloji'den hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il il 9 Haziran hava durumu tahminleri açıklandı. Yurt genelinde hava sıcaklıkları düşerken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçeleri ile Trakya'da perşembe günü öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağışın etkili olacağını bildirdi. Peki, bugün hava durumu nasıl olacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 9 Haziran hava durumu tahminleri...

İstanbul dahil bir çok il için kuvvetli yağış uyarısı! 9 Haziran Meteoroloji'den hava durumu - Sayfa 2

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; perşembe yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Trakya Kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), Marmara'nın güneydoğusu (Bursa, Bilecik), Doğu Akdeniz (Adana ve Osmaniye illeri ile Mersin'in doğusu, K.Maraş'ın batısı), İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Yozgat ve Sivas ile Konya'nın doğusu), Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan), Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri, Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul dahil bir çok il için kuvvetli yağış uyarısı! 9 Haziran Meteoroloji'den hava durumu - Sayfa 3

İSTANBUL VE TRAKYA'YA DİKKAT

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçeleri ile Trakya'da (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

İstanbul dahil bir çok il için kuvvetli yağış uyarısı! 9 Haziran Meteoroloji'den hava durumu - Sayfa 4

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya Kesimi ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa ve Bilecik çevreleri ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA °C, 30°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 26°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çatalca ve Silivri ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ °C, 28°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı