Anasayfa /  Foto Galeri

İsrail'in hastane saldırısına dair dehşet veren yeni görüntüler ortaya çıktı!

İsrail'in Gazze'yi tamamen ablukaya almasının ardından, el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik hava saldırısı sonucu en az 500 kişi hayatını kaybetti. Saldırı, dünya genelinde büyük tepkilere yol açtı ve çoğunluğunu çocuk sivillerin oluşturduğu hastanenin hedef alınmasını birçok ülkede protesto edildi. Bu felaketin boyutları ise gün ışığında daha da belirginleşti. Saldırı sonucu hastane büyük zarar gördü ve bölge sakinleri elde kalan kullanılabilir eşyaları toplamak zorunda kaldı.

İsrail'in hastane saldırısına dair dehşet veren yeni görüntüler ortaya çıktı! - Sayfa 1

İsrail'in savaş uçakları, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne saldırdı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, ilk tespitlere göre 500 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

İsrail'in hastane saldırısına dair dehşet veren yeni görüntüler ortaya çıktı! - Sayfa 2

Hamas, yaptığı açıklamada Gazze'deki hastane saldırısını soykırım olarak nitelendirdi. Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ise bu saldırıyı ABD'ye atfetti.

İsrail'in hastane saldırısına dair dehşet veren yeni görüntüler ortaya çıktı! - Sayfa 3

Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas, Gazze'deki El Ahli Hastanesi'nin İsrail tarafından bombalanmasının ardından üç günlük yas ilan etti.

İsrail'in hastane saldırısına dair dehşet veren yeni görüntüler ortaya çıktı! - Sayfa 4

İsrail'in hastane saldırısı, dünya genelinde büyük bir tepkiye yol açtı. Birleşmiş Milletler, "Okullar ve hastaneler hedef olmamalıdır. Sivillere ve sağlık tesislerine yönelik saldırılara son verilmesi gerekmektedir" şeklinde bir açıklama yaparak bu saldırıyı şiddetle kınamıştır.