Anasayfa /  Dünya

İsrail'in Batı Şeria'da artan şiddetinden ABD sözcüsü dahi rahatsızlık duydu!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere karşı artan şiddeti nedeniyle İsrail'in Filistinlileri koruma amacıyla "önlem alması" gerektiğini ifade etti.

Abone ol
Abone ol 31 Ekim 2023 13:00

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere karşı artan şiddeti nedeniyle İsrail'in Filistinlileri koruma amacıyla "önlem alması" gerektiğini ifade etti.

Sözcü Miller, günlük basın toplantısında, İsrail'in, Batı Şeria'daki saldırıları Filistinlileri korumak için "önlem alması" gerektiğini ifade etti.

Saldırıları gerçekleştiren kişilerin ve bu olaylara müdahale etmeyen İsrail askeri personelinin sorumluluğunun üstlenilmesi gerektiğini belirten Miller, "İsrailli radikal yerleşimcilerin son dönemdeki saldırıları dahil olmak üzere, terörizm, şiddet ve sivillere yönelik eylemlerin hepsini tutarlı ve açık bir şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Sözcü Miller, "İsrail hükümetine ve kamuoyuna açıkça ifade etmek istiyorum ki, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu ve sona ermesi gerektiğini söyledik" diye ekledi.

Ayrıca, İsrail'in Filistin Kızılayı'na ait Kudüs Hastanesi'ni tehdit etmesi konusuna da yanıt verirken, "İsrail'den, sivil kayıpları en aza indirmek için uluslararası hukuka uygun bir şekilde hareket etmesini bekliyoruz" ifadesini kullanarak hastanelerin ve diğer tesislerin "korunan sivil altyapı" olduğunu vurguladı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırılarına başladı.


İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 312'si asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 457'si çocuk, 2 bin 136'sı kadın olmak üzere 8 bin 306 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 bin 48 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 122 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail bombardımanında Gazze'de 35, Lübnan'da 1 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi.

İsrail ordusu, 26 Ekim'de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

 

Yorumlar