Anasayfa /  Dünya

İsrail kara harekatına başlıyor!

İsrail, kara harekatını daha fazla ertelemeyeceğini açıkladı. 7 Ekim'de Hamas'ın baskınıyla başlayan İsrail-Filistin savaşı 17 gün geride kalırken, yoğun bombardıman altındaki Gazze'de büyük bir insani felaket yaşanıyor. Gazze'deki enkazların altında hala 830 çocuk bulunuyor. Savaşın 18. günündeki gelişmeleri canlı olarak takip edebilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 24 Ekim 2023 15:00

İsrail, kara harekatını daha fazla ertelemeyeceğini açıkladı. 7 Ekim'de Hamas'ın baskınıyla başlayan İsrail-Filistin savaşı 17 gün geride kalırken, yoğun bombardıman altındaki Gazze'de büyük bir insani felaket yaşanıyor. Gazze'deki enkazların altında hala 830 çocuk bulunuyor. 

İsrail-Filistin savaşı 18. gününde devam ediyor. İsrail'in saldırıları sonucu binlerce Filistinli hayatını kaybederken, İsrail ordusu ise kara harekâtı için hazırlıklarını sürdürüyor. Gazze'deki hastaneler, sadece 48 saatten az bir süre dayanabilecek durumda. Halen 830 çocuk, Gazze'deki enkazların altında mahsur durumda.

17 günde 5 bin 87 sivil öldürüldü

En ölümcül gün, savaşın 17. gününde yaşandı. Bir günde en az 436 Filistinli yaşamını yitirdi. Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sonucunda 2.055'i çocuk olmak üzere 5.087 kişinin öldüğünü, 4.926'sının çocuk ve 15.273 kişinin yaralandığını açıkladı.

830 çocuk enkazların altında kaldı

İsrail'in yoğun bombardımanı, Gazze şehrini adeta enkaz yığınına çevirdi. 185 bin yapının hasar gördüğü bu saldırılarda en az 20 bin bina tamamen yıkıldı. Savaşın 18. gününde hala enkaz altında kalanlar arasında, 830'u çocuk olmak üzere en az 1500 kişi olduğu bildiriliyor. İşte İsrail-Gazze savaşının 18. gününde yaşanan gelişmeler...

07:55 Fransa Cumhurbaşkanı Macron İsrail'e desteğe gitti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrailli ve Filistinli yetkililerle görüşmek üzere bölgeye gitti. Macron, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yapacağı görüşme için Ramallah'a gitmeden önce İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Başkan Isaac Herzog ve İsrail savaş kabinesi üyeleriyle birlikte muhalefet liderleriyle de görüşme gerçekleştirecek.

07:30 ABD, IŞİD ile savaşan komutanını görevlendirdi

İsrail'in kara harekatının başlama zamanı, dünya gündeminin odak noktası olmaya devam ediyor. Dün, Biden yönetiminin İsrail'e geçici olarak operasyonu askıya alma çağrısında bulunduğunu belirten New York Times (NYT), dikkat çeken bir habere daha imza attı.

NYT, "Pentagon, İsrail'e şehir savaşının zorlukları konusunda yardım etmek amacıyla üç yıldızlı Korgeneral James Glynn'i de dahil olmak üzere diğer subayları gönderdi" şeklinde bildirdi. Times of Israel ise ABD'li generalin önceki dönemlerde DAEŞ'e karşı özel harekât kuvvetlerine liderlik ettiğini ve Irak'ın Felluce kentindeki en yoğun kentsel çatışmalardan bazılarında görev aldığını vurguladı.

07:00 Kuzey Gazze'nin en büyük hastanesi karanlığa gömüldü

Gazze'nin kuzeyinde bulunan en büyük hastane olan Endonezya Hastanesi, yakıt tükenmesi nedeniyle elektrik kesintisi yaşadı.

05:10 Hastanelerde jeneratörlerin durmasına 48 saat kaldı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın resmi Telegram hesabında, kısa bir açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Gazze'deki hastanelerde, jeneratörlerin tamamen durması için sadece 48 saatten daha kısa bir süre kaldı" şeklinde ifade etti. Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye ise Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, Gazze'ye yakıt temininin gerçekleşmemesi halinde büyük bir felaketin yaşanabileceğini dile getirdi.

02:00 Hamas'ın serbest bıraktığı esirlerin eşleri halen Gazze'de

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Hamas tarafından serbest bırakılan esirlerin kocaları olan 85 yaşındaki Amiram Cooper ve 83 yaşındaki Oded Lifshitz hala Gazze Şeridi'nde tutuluyor.

01:45 İsrail: Kara harekatı ertelenmeyecek 

İsrail Enerji Bakanı Katz, Almanya medyasına verdiği açıklamada, beklenen kara harekatının artık ertelenmeyeceğini ifade etti. Katz, başka bir açıklamada, İsrailli esirlerin geri alınması için her türlü çabanın sarf edildiğini, ancak bunun kara harekatını engellemediğini belirtti.

 

Etiketler Filistin İsrail
Yorumlar