Anasayfa /  Politika

İsmail Saymaz'dan Hilal kaplana zehir zemberek sözler!

Gazeteci İsmail Saymaz, Sabah Gazetesi'nden köşe yazısında kendisinden 'Bylock İsmail' olarak bahseden Hilal Kaplan'a yanıt verdi. Saymaz, "Daha iki ay önce, Hilal Kaplan 'Ailenin Adı Yok Ya Da Neden Feminist Değilim?' Sayın İsmail Saymaz beyefendiye selamlarım ile diye bir kitap gönderdi bana. Hiç utanmıyor musun?" diye sordu.

Abone ol
Abone ol 30 Ağustos 2021 15:03

Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Çorum'da bir kadın yurttaşın 'Dokunma çocuğuma. Haydi yürü yürü" ifadesine ilişkin bir yazı yazan Hilal Kaplan, "Çorum'da aslında o kadın Kılıçdaroğlu'nun selamına selam verdi ama pusetteki çocuğuna doğru yürüdüğü için 'Çocuğuma dokunma' tepkisi verdi" diye yazdı. 

Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde görüntülere ilişkin, "Bu edep sınırları içerisinde midir?" sorusunu yönelten Saymaz şunları söyledi: 

"Burada CHP Genel Başkanı yok. Burada sayın Cumhurbaşkanı, sayın Bahçeli de Akşener de olabilir. Birisi 'Nasılsınız' diyor. Kafana çay mı attı, ne yaptı bu adam sana? Sana 'Ananı da al git' mi dedi, ne yaptı? 'İyiyim ama sizi benimsemiyorum, oy vermek istemiyorum. Diyalog da kurmak istemiyorum' deseydi saygın bir protesto olurdu. 74 yaşında bir adam ya, ben öyle bakıyorum meseleye. Bu kadının yetiştirdiği çocuk ne eğitim alacak, büyüklerine saygıyı mı hürmeti mi görür? Bunun yetiştirdiği çocuk otobüste yaşlıya yer vermez. Çünkü hasım, düşman görüyor."

Öte yandan Kaplan'ın, "Hızını alamayan bylock İsmail rezil kadın diyebildi" ifadesine de ilişkin konuşan Saymaz, "Diyelim gerçekten diyorum ki 'Devlet elinden alsın' bu suç mudur? Türk televizyonlarında ilk kez bir olaya bakıp 'Devlet bu çocuğu ondan korumalıdır' demek suç mudur? Devlet bu anneden daha iyi bakar. Suç mudur bu kardeşim? " diye sordu. 

"Hilal Kaplan, daha iki ay önce bana kitap gönderdi" 

Kaplan'a yanıt veren Saymaz şunları söyledi: 

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde en önemli haberlerden birine imza attım. Bylock'un sahibi ile röportaj yaptım. ABD'ye gittim geldim. 3 ay önce tutuklandı zaten. İfadesinde de ben ne yazdıysam onu söyledi. Bu türden kritik haberlere ben imza attım. Hepsinden sonra da bu ve benzeri kişiler, bu türden ifadeler, lakaplar kullanıyorlar. Böyle yazıyorlar sonra telefon yoluyla, başka yollarla sırnaşıyorlar. Başka hamleler yaparak benimle temas kurmaya çalışıyorlar. İmzalı kitap mı gönderen dersin, mesaj mı gönderen dersin. Gülünç, acıyorum bunlara. 

Daha iki ay önce, Hilal Kaplan 'Ailenin Adı Yok Ya Da Neden Feminist Değilim?' Sayın İsmail Saymaz beyefendiye selamlarım ile diye bir kitap gönderdi bana. Hiç utanmıyor musun? Kitap yazıp el altından bana gönderiyorsunuz. Ben bunu incitmemek adına bir şey yapmıyorum.  Her şeyi yazıyorsun, hakaret ediyorsun, dava açıyorsun sonra imzalı kitap gönderiyorsunuz. Bir de lakaplı yazılar yazıyorsunuz. Ben lakabın tillahını takarım, fakat RTÜK başkanı kolluyor."

Yorumlar