Anasayfa /  Foto Galeri

İslam Memiş'ten yatırımcılara dolar ve euro uyarısı! Tarih verdi...

Uzman isimlerden biri olan İslam Memiş, yükselişe geçen Dolar ve Euro için yeni seviyeler verip kritik uyarıyı yaptı. 'Dolar 21 Euro 24 lira olacak' diyen Memiş'ten tarihte geldi. İşte herkesin merak ettiği o açıklamalar...

İslam Memiş'ten yatırımcılara dolar ve euro uyarısı! Tarih verdi... - Sayfa 1

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de enflasyon 41 yılın zirvesine çıkması sonrasında dolar güçlü pozisyonunu koruyor. Bu durum FED'in faiz artırımı ihtimalini güçlendirirken Dolar/Euro paritesi 20 yıl sonra 1'in altına geriledi. Döviz ve altın piyasalarındaki gelişmeler yakından takip edilirken finans analisti İslam Memiş, ''Eylülde büyük tufan yaşanacak" uyarısında bulundu.

İslam Memiş'ten yatırımcılara dolar ve euro uyarısı! Tarih verdi... - Sayfa 2

"Büyük tufanın habercisi"

 TGRT Haber’de açıklamalarda bulunan İslam Memiş, ABD enflasyon rakamlarıyla ilgili olarak, "Şu an enflasyonun suçunu Putin’e atıyorlar. Piyasayı böylece oyalıyorlar. Fed’in faiz artırımı 75 baz puan olacağı düşünülürken şu an 100 baz puanlık bir artırım gündemde. Küçük yatırımcı Merkez Bankaları faiz artırımına gidiyor, işler eskisi gibi olacak düşüncesinde olmamalı. Bu enflasyon rakamları Eylül ayı itibari ile büyük bir tufanın habercisi. Eylül ayına yatırım yaparak yatırımcı bugünden tedbir almalı" dedi.

İslam Memiş'ten yatırımcılara dolar ve euro uyarısı! Tarih verdi... - Sayfa 3

"Emtia fiyatları baskılanıyor''

Dünyada emtia fiyatlarının baskılandığını ifade eden İslam Memiş şöyle konuştu:

"Şu an altın ve gümüşün sevdiği ortamlardan geçiyoruz. Enflasyon altın demek, ayrıca halk ayaklanmaları ve jeopolitik riskler var. Yıl sonuna kadar 20’den fazla ülkede toplumsal ayaklanma yaşanacak. Bunlar planlanmış şeyler. 

İslam Memiş'ten yatırımcılara dolar ve euro uyarısı! Tarih verdi... - Sayfa 4

"Uzun vade bakmak gerekiyor'' 

Şu anda serbest piyasalarda ve banka fiyatlarındaki dolar, altın, Euro fiyatlarına baktığınızda gerçek fiyatları görürsünüz. Küresel piyasalarda belirsizlik olduğunda makas aralığı açılır. Bunlara kanmamak ve uzun vadede bakmak gerekiyor. 7-8 aydır al-sat piyasasını bitirdiler, uzun vadeli bir yatırımcı olacaksınız artık."