Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden: 42 Şehir de Günlük 85 Lira Maaşla Personel Alınacak

İŞKUR üzerinden toplam 42 Şehir de günlük 85 lira maaşla personel alımı yapılacak.

Abone ol
Abone ol 22 Mart 2019 20:39

İşbaşı ve Mesleki Eğitim Programları kapsamında İŞKUR tarafından çok sayıda alım gerçekleşiyor. İşbaşı ve Mesleki Eğitim Kursları üzerinden alınan personeller günlük olarak 77 TL, geleceğin meslekleri kurslarına katılan vatandaşlara ise günlük olarak  85 TL ödeme yapılıyor.

Kurslara katılım için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Başvurmak isteyen adaylar İŞKUR' a kayıtlı işsiz olmalı, 15 yaşını doldurmuş olmalı, emekli olmamalı, işverenin ilk iki dereceden kan hısmı ya da eşi olmamalıdır.

Program başlamadan önceki son bir ayda uzun vadeli sigorta için prim ödememiş olmalı, program başlamadan önceki üç ayda programa başvuran işverene bağlı çalışmamalıdır.

İş ve meslek danışmanlığı hizmetinden yararlanmalıdır. Bu şartları sağlamaları kaydıyla halen öğrenci olan vatandaşlar da başvuru yapabilirler.

İş Kolları; Örgü Makinesi operatörü, pompacı, büro personeli, depo görevlisi, satış elemanı, dikiş Makinesi kullanıcısı, aşçı yardımcısı, lojistik eleman, inşaat boyacısı, bilgisayar işletmeni kursu açıldı.

Tam 42 farklı il ve ilçelerinde kurslar yapılmakta. Adaylar bu kurslara başlamaları durumunda hem meslek öğrenecek hem de ücret alacaklardır. Sonrasında ise buradan aldıkları sertifika ile iş bulma imkanı sağlamış olacaklar.

Kurslar eğitim alanlarına göre kısa süreli olarak yapılmakta. Ücretler kurs devam ettiği boyunca ödenecektir.

İŞKUR Alımlara başvuru için tıklayın


Yorumlar