Anasayfa /  Foto Galeri

İŞKUR müjdeyi duyurdu! İşçi başına 32 bin lira destek

İŞKUR’da başlatılan işbaşı eğitim programını tamamlayan işçiler için özel sektör işverenlerine prim desteği verilecek. Destek işçi başına 32 bin 576 lirayı bulacak. Peki işsizlik ödeneği alan işçiler için teşvik ödenecek mi? İşte İŞKUR tarafından verilen işçilere verilen desteklerle ilgili son dakika haberinin detayları…

İŞKUR müjdeyi duyurdu! İşçi başına 32 bin lira destek - Sayfa 1

İşbaşı eğitimi tamamlayan, işsizlik ödeneği ve sosyal yardım alanların istihdamına prim teşviki, 5 puanlık indirim, ilave istihdam teşviki, sosyal yardım alanlara işte öncelik verilmesi başta olmak üzere 16 farklı başlıkta prim desteği sağlanıyor. İşveren prim teşvikinden yararlanan sayısı 12 milyonu, işbaşı eğitim programına katılanların sayısı da 360 bini geçmiş durumda.

İŞKUR müjdeyi duyurdu! İşçi başına 32 bin lira destek - Sayfa 2

Türkiye İş Kurumu'nca başlatılan işbaşı eğitim programını tamamlayanları 3 ay içinde işe alan özel sektör işverenlerine prim desteği sağlanıyor. Asgari ücret üzerinden hesaplanacak sigorta primi işveren payının tamamını devlet karşılayacak. İşte her işçi için 32 bin TL'leri bulacak olan destek ödemelerine ilişkin şartlar ve merak edilenler...

İŞKUR müjdeyi duyurdu! İşçi başına 32 bin lira destek - Sayfa 3

BİRÇOK KALEMDE DESTEK VE PRİM ÖDEMELERİ

Buna göre işçi başına aylık 775.62 liralık prim desteği verilecek. Prim desteği imalat sektörü için 42 ay, diğer sektörler için 30 ay devam edecek. Bu kapsamda, imalat sektöründe istihdam oluşturan işletmeye işçi başına verilen destek 32 bin 576 lira, diğer sektörler için de 23 bin 268 liraya ulaşıyor. Devletin koruması altındaki çocukları istihdam eden özel sektöre ait işletmelere de 5 yıl süreyle prim desteği sağlanıyor. Bu yılın rakamlarıyla 5 yılda istihdam edilen koruma altındaki genç başına sağlanan prim desteği tutarı 97 bin 560 liraya ulaşıyor. İstihdam teşviklerine ilişkin merak edilen bazı soruların yanıtları şöyle:

İŞKUR müjdeyi duyurdu! İşçi başına 32 bin lira destek - Sayfa 4

1- BU YIL İSTİHDAMI DESTEK AMACIYLA VERİLEN TEŞVİK, DESTEK VE İNDİRİMLER NELER?

Edinilen son dakika bilgisine göre Sigortalılar için uygulanan 5 puan indirimi, işbaşı programını tamamlayanların istihdamı, genç girişimcilere, işsizlik ödeneği alanlara, sosyal yardım alanlara, engelli istihdamına yönelik teşvik, çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde işsizlik sigorta desteği, ilave istihdam teşviki, kredi faiz veya kar payı desteği başta olmak üzere 17 başlıkta istihdam teşviki sağlanıyor. Sosyal hizmetlerden yararlananlar için de 60 ay prim teşviki sağlanıyor. İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri de destekleniyor.