Anasayfa /  Foto Galeri

İşçi ve İşvereni ilgilendiriyor! İşte Kısa çalışma ödeneğinin koşulları

Çeşitli sebeplerle iş yerlerinde faaliyetlerin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, iş yerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlanmaktadır. Kısa çalışma ödeneği denen bu uygulama için başvurular İŞKUR üzerinden devam etmektedir. Peki kısa çalışma ödeneği başvuru şartları nelerdir? İŞKUR kısa çalışma ödeneği başvuru ekranı ve detaylı bilgiler...

İşçi ve İşvereni ilgilendiriyor! İşte Kısa çalışma ödeneğinin koşulları - Sayfa 1

Kısa çalışma ödeneğinde başvurular devam ediyor. Kısa çalışma ödeneği, genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle iş yerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın iş yerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, iş yerinde üç ayı aşmamak üzere (Cumhurbaşkanı kararı ile 6 aya kadar uzatılabilir.) sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır. İŞKUR üzerinden kısa çalışma ödeneği başvuruları devam ederken, vatandaşlar da başvuru şartlarını ve işlemlerin nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte kısa çalışma ödeneği İŞKUR başvuru sayfası ve ayrıntılı açıklamalar.

İşçi ve İşvereni ilgilendiriyor! İşte Kısa çalışma ödeneğinin koşulları - Sayfa 2

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurularla ilgili açıklamanın www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacağını belirten Bakan Selçuk, “Kısa Çalışma Ödeneği’nin devreye alınması, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nde yer aldı. İŞKUR yönetim kurulumuz da süreci hızlandırmak adına başvuruların yapılabilmesi için bir karar aldı. Kısa çalışma ödemeleri, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığımızca yapılacak uygunluk tespitinin ardından gerçekleştirilecek” diye konuştu.

İşçi ve İşvereni ilgilendiriyor! İşte Kısa çalışma ödeneğinin koşulları - Sayfa 4

İŞYERİNDE KISA ÇALIŞMA UYGULANABİLMESİ İÇİN;

İşverenin; genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki çalışma süresinin önemli ölçüde azaldığı veya durduğu yönünde İŞKUR’a başvuruda bulunması ve İş Müfettişlerince yapılan uygunluk tespiti sonucu işyerinin bu durumlardan etkilendiğinin tespit edilmesi gerekmektedir.