Anasayfa /  Ekonomi

İş kurmak isteyene 65 bin liraya kadar hibe desteği

İş kurmak isteyenlere KOSGEB müjdesi. KOSGEB, iş yapmak isteyen vatandaşlara önce iş yeri açma masrafları için 5 bin lira hibe veriyor.

Abone ol
Abone ol 23 Şubat 2021 00:44

İş yeri kuruluşu için ise verilen hibe 65 bin liraya yükseltildi. Belirlenen şartları sağlayıp hangi iş kolunda faaliyet yürütmek istiyorsanız KOSGEB’den hibe desteği alabilirsiniz.

Pandemi nedeniyle işinizi kaybettiniz, ya da elinizde bir miktar nakit var ve iş kurmak istiyorsunuz. İşte Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB, bunun için size maddi destek verme şartlarını açıkladı. 5 bin liradan 65 bin liraya kadar nakit yardım alabilirsiniz. İş kurmak isteyenler, KOSGEB kredilerini ve hibeleri merak ediyor. KOSGEB kredilerinden ya da yardımından faydalanmak için ne yapmak gerekiyor. KOSGEB hibesi ne kadar?

KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde iş kurmak isteyenlere 5.000 TL kuruluş yardımından başlamak üzere 65 bin TL’ye kadar parasal olanaklar sağlanıyor. Bu destek Geleneksel Girişimcilik Desteği kapsamında sağlanıyor. Başvurular KOSGEB’in sitesinden yapılabilir.

65 bin lira oldu
Kuruluş İşlemleri Desteği, İşletme Gideri Desteği ve Kuruluş desteği olarak toplam 65 Bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanıyor.

Geleneksel Girişimcilik Destek Programı kendi işini kuran vatandaşların bu işlerinde başarılı olmalarını sağlamak ve faaliyetlerini sürdürmelerinde yardımcı olmak. KOSGEB desteğinden faydalanmak için başvuru yapanların sağlamaları gereken bazı özel hususlar bulunuyor. Bu hususların ilki kurum tarafından “Girişimcinin destek programı başvurusunda bulunduğu işletmedeki kurucu ortak payı (işletme kuruluşunun ilan edildiği sicil gazetesinde yer alan ortaklık yüzdesi) en az %50 olmalıdır. Destek programı süresinde (başvurunun uygulama birimi tarafından uygun bulunarak onaylandığı tarihten itibaren iki yıl) girişimcinin ortaklık payı %50’nin altına düşemez.”olarak açıklandı. Tüm girişimcilerin KOSGEB desteklerinden faydalanmak adına bu şartı sağlamaları gerekiyor.

Etiketler KOSGEB
Yorumlar