Anasayfa /  Foto Galeri

İş arayanlara müjde! DSİ 18-55 yaş arası personel alıyor!

Kamu kurumlarından olan Devlet Su İşleri (DSİ) son dönemlerde KPSS’li KPSS’siz personel alımlarına devam ediyor. Başvuruların sabah saatleri itibarıyla başladığı açıklandı. Yayınlanan ilanda başvurulara ilişkin mülakat yapılmayacağı duyuruldu. DSİ 18-55 yaş arası sözleşmeli personel alımı için hem başvuru şartları hem de başvuru şekli tek tek belli oldu. İşte DSİ mülakatsız personel alım detayları:

İş arayanlara müjde! DSİ 18-55 yaş arası personel alıyor! - Sayfa 1

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Türk Vatandaşı olmak

Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak

Kamu haklarından mahrum bulunmamak

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak

İş arayanlara müjde! DSİ 18-55 yaş arası personel alıyor! - Sayfa 2

Askerlik durumu itibariyle askerlik ile ilişiği bulunmamak

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak.

Son müracaat tarihi itibarıyla Hukuk Fakültelerinin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Hukuk Programı bölümünden mezun olmak.

Son müracaat tarihi itibarıyla Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak.

ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS-P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

İş arayanlara müjde! DSİ 18-55 yaş arası personel alıyor! - Sayfa 3

BAŞVURU YAPILABİLECEK İLLER VE KONTENJANLAR

(26) Aydın (1), Artvin (3), Erzurum (1), Isparta(1), Kahramanmaraş (2), Kastamonu (2), Kars (3), Mardin/Dargeçit (3), Samsun (1), Sivas (1), Şanlıurfa (3), Trabzon (1), Van (4).

Adaylar il sayısı kadar tercih yapabilecektir.