Anasayfa /  Dünya

İran, Barzani'nin teklifine cevap verdi! Kabul ettiler mi?

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ülkesinin Erbil ve Bağdat arasında arabuluculuk yapma konusunda gücü nispetinde elinden geleni yapacağını söyledi.

Abone ol
Abone ol 11 Eylül 2017 19:17

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezinde yaptığı açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, "İran, Erbil ve Bağdat arasında arabuluculuk yapabilir" teklifini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Erbil ve Bağdat arasında daha önce başlayan görüşmelerin tekrar başlaması ve olumlu sonuçlar doğurmasından yanayız" dedi.

İran'ın, Irak'ın toprak bütünlüğü konusundaki düşüncelerinin değişmediğini aktaran Kasımi, "İran, Kürtler, Irak merkezi hükümeti ve Irak'taki diğer grup ve şahsiyetlerle olan iyi ilişkileri sebebiyle, tehlikeli ve yıkıcı etkisi olan krizlerin önüne geçebilmek için gücü nispetinde elinden geleni yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Kasımi, bölgedeki karmaşık durumun, tarafların sağduyusu sayesinde daha da içinden çıkılmaz hale gelmemesini umut ettiklerini sözlerine ekledi.


Yorumlar