Anasayfa /  Güncel

İnternetten mont siparişi veren kadın hayatının şokunu yaşadı!

İstanbul'da ikamet eden ve online bir mont siparişi veren genç kadının hayatı kabus halini aldı. Kişisel bilgileri başkalarının eline geçen genç kadının telefonu bir an olsun susmadı. Bu korkunç deneyimlerini yaşayan genç kadın, bu durumu dehşet verici olarak tanımlarken, mahkeme ise altı yılın ardından dikkat çekici bir karara imza attı.

Abone ol
Abone ol 24 Ekim 2023 11:00

Bir kadın, internet üzerinden yaptığı bir alışveriş sonrasında neredeyse hayatının altüst olduğu bir deneyim yaşadı. Genç kadının kişisel verileri, diğer müşterilerin sayfalarında göründüğünde, tanımadığı kişilerin tacizine maruz kaldığı günler yaşadı. Bu olay mahkemeye taşındığında, mahkeme tarihi bir karara imza attı.

Telefonları bir an olsun sessiz kalmadı

Veteriner hekim Gökçe Karakaş, internet sitesinde hayalini kurduğu montu gördü ve hemen satın almak için kişisel bilgilerini girdi. Ancak Karakaş'ın kişisel verilerini girdikten sonra yaşananlar kabusa döndü. Montun eve gelmesinden önce o gece telefonları susmak bilmedi.

Emsal karar

Kanal D Haber'in haberine göre firma özür diledi ancak sorun çözülmedi. Karakaş durumu mahkemeye taşıdı. Karakaş'ın açtığı dava 6 yıl sonra emsal nitelikte bir kararla sonuçlandı. Mahkeme müşterisini mağdur ettiği gerekçesiyle giyim firmasını 80 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Firma tazminatı 6 yıllık faizi ile birlikte ödeyecek.

Karakaş yaşadıklarıyla ilgili olarak "Her şey internetten çok bilinen bir firmanın internet sitesinden alışveriş yapmamla başladı. Kart bilgilerim, adres bilgilerim, telefon numaram gibi bilgilerimi girdim. Gece 2-3 gibi aramalar mesajlar gelmeye başladı. Ailemden ayrı uzakta yaşadığım bir dönemde bu çok korku verici" dedi.

 

Etiketler istanbul
Yorumlar