Anasayfa /  Foto Galeri

Instagram'da o sorun tamamen çözüme kavuşuyor! Yeni özellik yolda...

Sosyal medya platformu Instagram, "çıplaklık" konusunda yeni bir tedbir uygulamaya hazırlanıyor. Peki bu yeni özellikte kullanıcıları ne tür bir durum bekliyor?

Instagram'da o sorun tamamen çözüme kavuşuyor! Yeni özellik yolda... - Sayfa 1

Dijital dünyanın en büyük problemlerinden biri olmaya başlayan çıplaklık konulu fotoğraflar, sosyal medya devlerinden Instagram'ı da harekete geçirdi. Uygulamanın bu içeriklere karşı kullanıcılarını uyaracak yeni bir özellik üzerinde çalışma yaptığı öne sürüldü. 

Instagram'da o sorun tamamen çözüme kavuşuyor! Yeni özellik yolda... - Sayfa 2

Sözcü'nün haberine göre, sıklıkla sosyal medya platformlarının yeni çalışmalarını önceden duyurarak öne çıkan bağımsız geliştirici Alessandro Paluzzi, Instagram'ın "çıplaklık koruması" ismini verdiği özelliği üzerinde çalıştığını açıkladı. 

Instagram'da o sorun tamamen çözüme kavuşuyor! Yeni özellik yolda... - Sayfa 3

Paluzzi, “Çıplaklık koruması” adı verilen teknolojinin sohbetlerde çıplaklık içerebilecek fotoğrafları kapsadığını ve kullanıcılara bunları görüntüleme veya görüntülememe seçeneği sunulduğunu ifade etti. 

Instagram'da o sorun tamamen çözüme kavuşuyor! Yeni özellik yolda... - Sayfa 4

META ONAYLADI

Instagram’ı çatısı altında bulunduran Meta da Paluzzi’nin sızdırdığı yeni özellik üzerinde çalışıldığı bilgisini doğruladı. Meta, özelliğin amacının insanları çıplak görüntülerden veya diğer istenmeyen mesajlardan korumaya yardımcı olmak olduğunu dile getirdi. Şirket sözcüsü, “Bu yeni özelliklerin insanların gizliliğini korurken, aldıkları mesajlar üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlamak için çalışıyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Ayrıca Meta, yeni özelliğin geçen yıl başlatılan “Gizli Sözler” aracına benzediğini ekledi. Bu özellik, kullanıcıların, anahtar kelimelere dayanarak direkt mesaj isteklerindeki mesajları filtrelemelerine olanak tanıyor.