Anasayfa /  Teknoloji

Instagram'da büyük sorun! İnstagram'a neden giremiyorum, çöktü mü?

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram Türkiye'de erişim sorunları ile karşı karşıya. Kullanıcılar Instagram’a giriş yaparken yeni bir sorunla karşılaştı. Uygulamaya giriş yaparken otomatik hesapları 2 saniye sürmeksizin geri atıyor. ‘Instagram çöktü mü, neden erişemiyorum?’, ‘Instagrama neden girmiyor?’ gibi sorulara cevap aranıyor.

Abone ol
Abone ol 22 Eylül 2022 20:23

Kullanıcılar popüler uygulama olan Instagram’a giriş yaparken yeni bir sorunla karşılaştı. Uygulamaya giriş yaparken otomatik 2 saniye sürmeksizin sizi geri atıyor. ‘Instagram çöktü mü, neden erişemiyorum?’,

Kullanıcılar oturum açarken ''Instagram süreli olarak durdu'' ifadesi ile karşılaşıyor.

Sosyal medya devine son zamanlarda yeni özellikler eklendi. Instagram yeni prodüsürler belirliyor. Çıplak ve müstehcen görüntülere karşı harekete geçilmişti. Bugün akşam saatlerinde uygulamaya giriş yapmaya çalışan kullanıcılar profile girmeye çalışırken otomatik uygulamadan geri atılıyor.Sosyal medyada, Twitter'da bu sorunun sunucu kaynaklı olduğu belirtiliyor. En çok da android telefonlarda bu sorunun yaşandığı söyleniyor. Fakat Instagram tacizlere karşı yeni bir strateji geliştiriyor ve teknik olarak çalışmalar devam edince kesintinin kaynağının bu çalışmalar olabileceği de ileri sürülüyor.

SANSÜR UYGULAYACAK
Instagram, çıplaklığın ve zorbalığın önüne geçecek yeni bir filtre üzerinde çalışıyordu. Popüler sosyal medya ağı DM yani direkt mesajlar üzerinden gönderilen çıplak ve müstehcen fotoğraflara otomatik olarak sansür uygulayacak.

‘Instagrama neden girmiyor?’ gibi sorulara cevap aranıyor.

Sosyal medyada son yıllarda artan zorbalık ve taciz için yeni önlemler alan Instagram özellikle kadın kullanıcıların maruz kaldığı bu duruma el atıyor. İçeriği bilinmeyen ve tanınmayan kişiler tarafından gönderilen mesajlardaki yaşanacak tatsız deneyimi sone erdirecek bu filtre kullanıcıları sevindirdi.

INSTAGRAM, MÜSTEHCEN FOTOĞRAFLARA KARŞI UYARACAK
Ayrıca uygulama gönderilen mesajlardaki belirli cinsel ya da hakaret içeren kelimeleri de otomatik algılayarak kullanıcıları uyaracak. Yazılım geliştirici Alessandro Paluzzi, Twitter üzerinden yeni özellik ile ilgili ekran görüntüsü paylaştı.

Yorumlar