Anasayfa /  Foto Galeri

İnanılmaz ama gerçek!256 Yaşında Ölen kişinin yaşam sırları...!

Kayıtlara Göre 256 Yaşında Ölen kişi neler yapmış!Ortalama yaşam süresi her ülkede farklılık gösterir, bazı ülkelerde 40-60 bazı ülkelerde 60-80 çok nadiren iyi beslenen ve spor kültürleri olan Japonya gibi ülkelerde bu ortalama biraz daha fazladır. Ancak resmi kayıtlara göre Çinli Herbalist (Bitki Uzmanı) Yuen Usta’nın yaşam süresi bu ortalamaların bayağı bir üstünde.

İnanılmaz ama gerçek!256 Yaşında Ölen kişinin yaşam sırları...! - Sayfa 1

Li Ching Yuen;

Çinli Herbalist Yuen Usta kayıtlara göre Çin’in Szechuan eyaletindeki Qi Jiang Xian’da 1677 yılında dünyaya gelmiş. Fakat kendisine göre bunun doğru olmadığı ve kendisinin 1736 yılında dünyaya geldiğini belirtmiştir. 6 Mayıs 1933 yılında hayatını kaybeden Li Ching Yuen hesaplara göre kendi söylemi ile 197 yaşında, kayıtlara göre ise 256 yaşında vefat etmiş.

İnanılmaz ama gerçek!256 Yaşında Ölen kişinin yaşam sırları...! - Sayfa 2

Kayıtlar ve Mektuplar;

Chendgu Üniversitesi’nden Profesör Wu Chug-Chieh Çin İmparatorluğu’nun kayıtları üzerinde yaptığı araştırmalarda birkaç belgeye rastlar. Bu belgelere göre 1827 yılında hükumet tarafından Li Ching Yuen’in 150. yaş günü ve 1877 yılında 200. yaş günü kutlanmaktadır. 

1928 yılında New York Times gazetesindeki bir makalede Li Ching Yuen’in komşuları oldukça yaşlanmalarına rağmen, çocukluk dönemlerinde de Li Ching Yuen’in yaşlı bir adam olduğunu belirttiği mektuplar yayımlanmıştır.

İnanılmaz ama gerçek!256 Yaşında Ölen kişinin yaşam sırları...! - Sayfa 3

Yaptığı Karışımlar;

Li Ching Yuen 10 yaşlarından itibaren bitkiler üzerinde araştırmalar yapmaya başladığı ve dağlık bölgelerden topladığı otlarla özel bir karışım elde ederek bu karışımı her gün tükettiği bilinmektedir. Kansu, Shansi, Annam, Siam ve Mançurya’ya hatta Tayland, Mynmar ve Kamboçya gibi ülkelere ot aramak için seyahat etmiştir. Yuen Usta lingzhi, reishi mantarı, goji meyvesi, yabani ginseng gibi birçok şifalı bitkiden elde ettiği karışımı hayatı boyunca tüketmiş.


71 yaşında iken Çin ordusuna dövüş sanatları öğretmeni olarak katıldığı da diğer belgeler arasında. Bu belgelere göre orduya 1749 yılında katılmış. Yuen Usta kabul etmese de tüm kayıtlar onun 1677 yılında doğduğunu gösteriyor. 23 kez evlilik yapan ve 200’den fazla çocuğu olan Li Ching Yuen’in torun ve küçük torun sayısı binleri geçiyor.

Li Ching Yuen’e bu kadar uzun yaşamanın sırrı nedir diye sorulduğunda ise şu cevabı vermiştir; ”Kalbinizi su gibi sakinleştirin, zihninizi dinç tutun, kaplumbağa gibi oturun, bir güvercin gibi şen şakrak olun ve köpekler gibi dinlenin.” 

İnanılmaz ama gerçek!256 Yaşında Ölen kişinin yaşam sırları...! - Sayfa 4

Karışımı Nereden Öğrenmiş;

Li Ching Yuen’in öğrencilerinden birinin söylediğine göre; ”Yuen Usta bir keresinde Qigong egzersizleri yapan ve yaşam süresini uzatacak karışımlar yapan 500 yaşındaki bir adamla tanışmış. Bu kişiden aldığı tarifleri ve bilgileri uzun yıllar boyunca kendi hayatında uygulamış.”

Li Ching Yuen ölümünden önce ”Bu dünyada yapmam gereken her şeyi yaptım.” demiştir.

Bu Kadar Uzun Yaşamak Mümkün mü?
Her ne kadar çok zor gözükse de imkansız değil. Günümüzde özellikle son 50 yılda tüketilen yiyecekler ve teknolojinin gelişimi ile insanların vücutlarını daha az çalıştırması, bunların yanı sıra büyük şehirlerin kirlettiği hava ve sulara maruz kalmak insan ömrünü büyük ölçüde kısaltmaktadır. Günümüzde en fazla yaşlı insanın bulunduğu Japonya’da 50 binin üstünde 100 yaşı geçmiş insan yaşamaktadır. Bunu da sağlıklı beslenme ve ileri yaşlarına rağmen bırakmadıkları spora borçlular. Eğer ki dünya daha temiz ve yaşanılabilir bir gezegen olsaydı insan ömrü ortalama 100-150 yıl arası olabilirdi. Haliyle bazı insanların ömürleri de 200 yıla kadar ulaşabilir hatta belki de geçebilirdi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir insanın 256 yıl yaşaması mümkün müdür?