Anasayfa /  Foto Galeri

İmamoğlu: İBB 2 bin 137 personel ve bin 161 araç ve iş makinası ile sahada!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, özellikle Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinde etkili olan sağanak yağışla ilgili AKOM’da bilgilendirmelerde bulundu. Söz konusu bölgelerde, 18.30’dan 21.30’a kadar sürede metrekareye ortalama 130 kilogram yağış düştüğü bilgisini paylaşan İmamoğlu, yaşanan olumsuzluklara 2 bin 137 personel ve bin 161 araç ve iş makinası ile müdahale ettiklerini vurguladı.

İmamoğlu: İBB 2 bin 137 personel ve bin 161 araç ve iş makinası ile sahada! - Sayfa 1

İBB, 2 BİN 137 PERSONEL VE BİN 161 ARAÇ-İŞ MAKİNASI İLE SAHADA

CANLI YAYINLA KAMUOYUNU BİLGİLEN İMAMOĞLU’NDAN ‘SU BASKINI’ AÇIKLAMASI:  GEÇMİŞTEN KALAN BÜTÜN EKSİKLİKLERİ GİDERECEĞİZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, özellikle Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinde etkili olan sağanak yağışla ilgili AKOM’da bilgilendirmelerde bulundu. Söz konusu bölgelerde, 18.30’dan 21.30’a kadar sürede metrekareye ortalama 130 kilogram yağış düştüğü bilgisini paylaşan İmamoğlu, yaşanan olumsuzluklara 2 bin 137 personel ve bin 161 araç ve iş makinası ile müdahale ettiklerini vurguladı. Yaşanan olumsuz sürecin iklim değişikliği kaynaklı olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “İklim değişikliğinin bu şekilde yağışa dönüştüğü bir İstanbul’da, bütün Türkiye'de, hatta dünyada hesaplarımızı da ona göre yapmamız gerektiğini göstermiştir. Göreve gelir gelmez gösterdiğimiz bilinçli çalışmanın, gerçekten İstanbul için ne kadar mühim bir çalışma olduğunun da altını çizmek gerekir. Biz, bu anlamda altyapı yatırımlarımıza en etkili şekilde devam edeceğiz. Hiçbir zaman bu işimizi ihmal etmeyeceğiz. Geçmişten kalan bütün eksiklikleri gidereceğiz” dedi. 

İmamoğlu: İBB 2 bin 137 personel ve bin 161 araç ve iş makinası ile sahada! - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin Avrupa yakasındaki kuzey ilçelerinde etkili olan yağışlarla ilgili açıklama yaptı. Eyüpsultan’daki Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) kameraların karşısına geçen İmamoğlu, şu bilgileri paylaştı: 

İmamoğlu: İBB 2 bin 137 personel ve bin 161 araç ve iş makinası ile sahada! - Sayfa 3

“2 BİN 137 PERSONEL VE BİN 161 ARAÇLA SAHADAYIZ”

“Ani sağanak yağış süreci İstanbul sınırlarına geldi ve başta Arnavutköy olmak üzere Başakşehir ve Eyüpsultan sınırlarında etkili bir şekilde, kentin kuzeye dönük bölümünde kendini gösterdi. Ortalaması 130 kiloya ulaşan bir yağış düştü yaklaşık 2,5-3 saat içerisinde.  18.30 itibariyle etkisini göstermeye başlayan yağış, 21.30’dan sonra da hafiflemeye başladı. Şu anda, 2 bin 137 personelimiz, bin 161 aracımız ve iş makinamız, başta itfaiye, İSKİ, Yol Bakım olmak üzere etkin bir şekilde sahada. İhbarları değerlendirip, müdahale içerisindedirler. Öncelikle şunu söyleyeyim: Anlık yağış yoğunluğu esnasında, bir kısım ana arterlerde ve köprü geçişlerinde göllenmeler olsa da hızlı bir şekilde suyun tahliyesi gerçekleşti. Şu anda kapalı olan yolumuz ve herhangi bir alt geçidimiz yoktur. Bu manada, yine tabii yağışın birikintisiyle geçmiş dönemlerde, özellikle Ayamama'da yoğunlaşan ve farklı görüntülerle karşılaştığımız ortamlar oluşmamıştır. Ayamama, çok yüksek oranda kabarmış olsa da bu yoğun yağışa rağmen, Ayamama'nın doğal akışı, süreci karşılayabilmiştir. Bu da önemli ve sevindirici.”

İmamoğlu: İBB 2 bin 137 personel ve bin 161 araç ve iş makinası ile sahada! - Sayfa 4

“ŞU ANA KADAR SAHADA BİN 808 İHBAR GERÇEKLEŞTİ”

“Şu ana kadar sahada bin 808 ihbar gerçekleşti. Bu bin 808 ihbarın tümü değerlendirilip, sahada irtibatta olan personelimiz yönlendirilmektedir. Bazı önemli noktalarda göllenmeler ve su baskınları yaşandı. Bunların görüntüleri de kamuoyu tarafından, yayın kuruluşları vasıtasıyla görülmekte. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi, metro istasyonlarımızdan olan Kayaşehir İstasyonumuz. Burada göllenme ve sel sularının akışı gerçekleşti. Ancak, etkili yağmur görüntüsü olduğu an itibariyle, burada metro durağı iptal edilmiş ve sadece geçişlerin sağlandığı biçimde metro seferlerimiz devam etmiştir. Kayaşehir istasyonu kapalıdır. Şu anda arkadaşlarımız orada müdahalelerine devam ediyor. Yine Başakşehir'den görüntülerin yansıdığı Millet Kütüphanesi’ndeki su baskınına da itfaiye ekiplerimiz hızlıca ulaşmış ve mahsur kalan 10 vatandaşımızı oradan çıkartmışlardır. Müdahale devam etmektedir. Yine bize ulaşan, Çam Sakuru Hastanesi’ndeki bir miktar su baskınıyla ilgili de ekiplerimiz oraya müdahale noktasındadır. Şu anda AKOM'da, yetkili arkadaşlarımızla, sahadaki 2 bin 137 personelimiz, ekiplerimiz ve araçlarımızla anlık müdahale için irtibatımız sürüyor. Aynı zamanda Valiliğimizle de anlık irtibatlarımızla, orada oluşan bilgileri de değerlendirerek, eş güdümlü bir şekilde çalışmamızın da sürdüğünü ifade edeyim.”