Anasayfa /  Foto Galeri

İmamoğlu ihmal edilmiş altyapıya dikkat çekti: Kentin 100 farklı noktasında çalışıyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da, özellikle Arnavutköy ilçesinde etkili olan yağışlar ve sonrasında yaşanan bazı su baskınlarıyla ilgili AKOM’da açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu ihmal edilmiş altyapıya dikkat çekti: Kentin 100 farklı noktasında çalışıyoruz - Sayfa 1

İMAMOĞLU ‘İHMAL EDİLMİŞ ALTYAPI’YA DİKKAT ÇEKTİ:  KENTİN 100 FARKLI NOKTASINDA ÇALIŞIYORUZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da, özellikle Arnavutköy ilçesinde etkili olan yağışlar ve sonrasında yaşanan bazı su baskınlarıyla ilgili AKOM’da açıklamalarda bulundu. 2 saat içerisinde Arnavutköy ilçesinde metrekareye 200 kilogramı aşan oranda yağış düştüğü bilgisini paylaşan İmamoğlu, vatandaşları pazartesi gününe kadar dikkatli olmaları konusunda uyardı. “Sahada 3.430 personelimiz var. 1.658 aracımızla beraber müdahaleler yapıyoruz” diyen İmamoğlu, kentin 100 farklı noktasında başlattıkları altyapı çalışmalarının önümüzdeki süreçte kente olumlu yansımalarının olacağının altını çizdi. İklim değişikliğinden kaynaklı yağış ve doğa olaylarının biçim değiştirdiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Biz de kentler olarak hem iklim değişikliğiyle mücadelede tedbir alan kurumlar olmak zorundayız hem de bu tür anlara hazırlıklı bir ekipman ve ekiple hazır olmalıyız” dedi. 

İmamoğlu ihmal edilmiş altyapıya dikkat çekti: Kentin 100 farklı noktasında çalışıyoruz - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da, özellikle Arnavutköy ilçesinde etkili olan yağışlar ve sonrasında yaşanan bazı su baskınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Eyüpsultan’daki İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) kameraların karşısına geçen İmamoğlu, kamuoyuyla şu bilgileri paylaştı: 

İmamoğlu ihmal edilmiş altyapıya dikkat çekti: Kentin 100 farklı noktasında çalışıyoruz - Sayfa 3

“BU GECE DE SABAHA KADAR GEÇİŞLER OLABİLİR”

“Önceki yağışta da söylediği gibi, normal yağışların ötesinde, anlık geçişlerde yoğun yağış düşüşleri etkileyecek gibi gözüküyor, demiştim. Şimdi bugün de benzer bir durumu yaşıyoruz. Bir çarpıcı örnek vermem gerekirse, yine Arnavutköy civarına çok yoğun bir yağış düştü.  Geçen, ‘çok yoğun’ diye tariflediğimiz 2 saatte 125 kiloya yakın yağışın, bu sefer 2 saatte 200 kiloyu aşan bir orana yükselmesi, aslında yağışın belli bölgelere ne kadar yoğun düştüğünün bir göstergesi. Silivri, Çatalca, Sancaktepe, Eyüpsultan, tabii ki Başakşehir'i etkileyen yağışın devamı var. Tüm bu yağış miktarlarıyla, İstanbul'un Avrupa yakasında etkili bir süreci yaşadık. Şu anda durağan bir süreç var. Yoğunluk biraz azalmış gözüküyor. Arkadaşlarımın bana vermiş olduğu bilgilere göre, pazartesiye kadar yağışlar İstanbul'da etkisini sürdürecek ama bu denli etkili olmasa da anlık geçişler beklenmekte. Yine uzman arkadaşlarımızın ifadesiyle, bu gece de sabaha kadar geçişler olabilir ve bu konuda vatandaşlarımızı yine uyarıyoruz. Daha önce uyardığımız gibi, bu akşam da böyle bir süreç bekleniyor. Buna benzer geçişleri, cumartesi geceyi pazara bağlayan zaman dilimi içerisinde, pazar sabahına kadar yaşayabileceğimiz noktasında uyarıları var arkadaşlarımın.”

İmamoğlu ihmal edilmiş altyapıya dikkat çekti: Kentin 100 farklı noktasında çalışıyoruz - Sayfa 4

“İBB’NİN ALTYAPI ÇALIŞMASI YOĞUN BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR”

“Elbette uzun zamandır kuraklık yaşayan şehrimizin yağışlarla buluşması, büyük temennimiz. Fakat iklim değişikliğinin ortaya koyduğu bu şekildeki yağışların da kent yaşamını zorladığı bir gerçek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı mücadelesi, yoğun bir şekilde sürüyor. Ama malumunuz, geçen yağışta da ifade ettiğim gibi, ki bir kısım yine ne yazık ki İkitelli Sanayi Bölgesi’nin içinden göllenmelerle ilgili yoğun görüntüler geldi. O bölgedeki bir kısım yatırımların yapılmasıyla ilgili aldığımız kararlar devam edecek. Ama İstanbul’un bu konuda, açık söyleyelim ki, altyapıyla ilgili süreçte çok eksik kalan noktaları olduğu bir gerçek. Dört yıldır, 100’ün üzerinde noktaya dokunmuş altyapı çalışmalarımız var. Bazen dere yataklarında, bazen atık su ve yağmur suyu kanallarının ayrıştırılarak dengeli bir altyapı sürecinin yağışlarda, karda ve diğer ortamlarda dengeli bir altyapının çalışmasını sağlayıcı projeler geliştirdik. Bir bölümü bitti ve bölümü devam ediyor.”