Anasayfa /  Foto Galeri

İmamoğlu: Bir kentin zenginlik imajı, artık lüks özel arabalar değil, bisiklet kullanımıyla oluşuyor

Dünyada iki kıtada koşulan tek yarış olan İstanbul Maratonu’na ‘kardeş’ geldi. İBB iştiraki Spor İstanbul’un 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu- Tour of İstanbul’ için tanıtım toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “ Bir kentin ve halkının zenginlik imajı, artık lüks özel arabalar değil, bisiklet kullanımıyla oluşuyor” dedi.

İmamoğlu: Bir kentin zenginlik imajı, artık lüks özel arabalar değil, bisiklet kullanımıyla oluşuyor - Sayfa 1

İMAMOĞLU: BİR KENTİN ZENGİNLİK İMAJI, LÜKS ARABALARLA DEĞİL, BİSİKLET KULLANIMIYLA OLUŞUYOR

Dünyada iki kıtada koşulan tek yarış olan İstanbul Maratonu’na ‘kardeş’ geldi. İBB iştiraki Spor İstanbul’un 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu- Tour of İstanbul’ için tanıtım toplantısı düzenlendi. 15 ülkeden, 21 takıma mensup toplam 147 sporcunun iki kıta arasında pedal çevireceği yarış için düzenlenen toplantıda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Maddi gücü bizden çok daha iyi durumda olan, alım güçleri çok daha fazla olan ülkeler, kentler, belediyeler, bisiklet kullanımını teşvik ediyor. Bir kentin ve halkının zenginlik imajı, artık lüks özel arabalar değil, bisiklet kullanımıyla oluşuyor” dedi. 

İmamoğlu: Bir kentin zenginlik imajı, artık lüks özel arabalar değil, bisiklet kullanımıyla oluşuyor - Sayfa 2

Dünyada iki kıtada koşulan tek yarış olan İstanbul Maratonu’na 45 yıldır ev sahipliği yapan İstanbul’a ‘kardeş’ geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul A.Ş., Cumhuriyet’in 100’ncü yılında, “Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu” düzenleyecek. Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) uluslararası yol bisikleti takviminde 2.2 kategorisinde yer alan ve 4 etaptan oluşan “Tour of İstanbul”, 28 Eylül-1 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Tour of İstanbul’un 4. Etabı’nda, İstanbul Maratonu’nda olduğu gibi, Avrupa ve Asya kıtaları arasında pedal çevrilecek. Tour of İstanbul, dördüncü günündeki Halk Turu ise, bisiklet tutkunlarını, muhteşem İstanbul manzarası eşliğinde bir araya getirecek.

İmamoğlu: Bir kentin zenginlik imajı, artık lüks özel arabalar değil, bisiklet kullanımıyla oluşuyor - Sayfa 3

MERHUM NUSRET ERGÜL’Ü ANDI

15 ülkeden, 21 takıma mensup toplam 147 sporcuyu bir araya getirecek “Tour of İstanbul” için, İBB’nin Saraçhane’deki ana yerleşkesinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla basın tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda, sırasıyla; Yarış Direktörü Mutlu Erçevik, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Balkan Bisiklet Birliği Onursal Başkanı ve Avrupa Bisiklet Birliği Onursal Başkan Yardımcısı Athanasios Tzimas, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Metin Cengiz ve İmamoğlu birer konuşma yaptı. Konuşmasında, bugün yaşamını yitiren eski milli bisikletçi ve milli takım antrenörlerinden Nusret Ergül'ü anan İmamoğlu, merhum sporcunun ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti.

İmamoğlu: Bir kentin zenginlik imajı, artık lüks özel arabalar değil, bisiklet kullanımıyla oluşuyor - Sayfa 4

“TOUR OF İSTANBUL’U İSTANBUL MARATONU KADAR GÜÇLÜ VE KALICI HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

İstanbul’un her anlamda dünyanın kesişim ve buluşma noktası olduğunu vurgulayan İmamoğlu, kentin uzun yıllardır çok büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığına dikkat çekti. İstanbul Bisiklet Turu’nun da bu listeye dahil olduğunu kaydeden İmamoğlu, Tour of İstanbul’u da İstanbul Maratonu kadar güçlü ve kalıcı bir spor organizasyonu haline getirmeyi hedeflediklerini aktardı. “Birçok spor organizasyonu arasından bisiklete öncelik vermemiz asla bir rastlantı değil” diyen İmamoğlu, “Kent yaşamı, insanların yaşam kalitesinin artması gibi konularda yapılan sayısız araştırma, çok farklı sonuçlar verebiliyor. Uluslararası uzmanlar, birçok raporla birçok öneri de bulunuyor. Hepsinin ortak noktalarını incelediğimizde ise, bisiklet hep ilk sıralarda geliyor. Avrupa Birliği ülkeleri yaşam kalitesi endeksi ile bisiklet kullanımı verileri incelendiğinde, en bisiklet dostu ülkelerin en kaliteli yaşam sürdüren ülkeler olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor” dedi.