Anasayfa /  Foto Galeri

İmamoğlu: Bir avuç insan, İstanbul'un kaynakları halka değil, kendilerini aksın istiyorlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ordu Caddesi ve yakın çevresi düzenlemesi açılışında konuştu. İmamoğlu, “İstanbul'u kendi mülküymüş gibi gören bir yönetim anlayışından bu şehri kurtardı. Şimdi bir avuç insan, o eski şatafatlı günlerine dönmek istiyorlar. İstanbul'un kaynakları size, halka değil, kendilerini aksın istiyorlar. Bunun için de bir çalışma içerisindeler. Ama siz, buna müsaade etmeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: Bir avuç insan, İstanbul'un kaynakları halka değil, kendilerini aksın istiyorlar - Sayfa 1

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Bir avuç insan, İstanbul'un kaynakları halka değil, kendilerini aksın istiyorlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ordu Caddesi ve yakın çevresi düzenlemesi açılışında konuştu. “2019’da milletimiz ne yaptı biliyor musunuz” diyen İmamoğlu, “İstanbul'u kendi mülküymüş gibi gören bir yönetim anlayışından bu şehri kurtardı. Ve millet, bu şehrin her noktasının, her köşesinin kendisine ait olduğunun farkına vardı. Bize bu görevi verdiniz, teslim ettiniz. Biz bu şehri, 16 milyon İstanbulluya teslim ediyoruz. Ve kendimizi de bu şehrin muhafızı olarak görüyoruz. Sizden aldığımız güçle, İstanbul'da ihmali, ihaneti ve israf devrini tarihe gömdük, bitirdik. Başka bir dönem başladı. Hizmet dönemi, icraat dönemi ve yatırım dönemini başlattık. O sayede, İstanbul'un dört bir yanında bütün toplum kesimlerinin hayatlarını güzelleştiren, kolaylaştıran muazzam işler yaptık. Şimdi bir avuç insan, o eski şatafatlı günlerine dönmek istiyorlar. İstanbul'un kaynakları size, halka değil, kendilerini aksın istiyorlar. Bunun için de bir çalışma içerisindeler. Ama siz, buna müsaade etmeyeceksiniz” ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu: Bir avuç insan, İstanbul'un kaynakları halka değil, kendilerini aksın istiyorlar - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, temelini 2 Kasım 2022’de attıkları Ordu Caddesi ve yakın çevresi düzenlemesi açılışında konuştu. Ordu Caddesi’nin İstanbul'un en güzel caddesi olmaya aday bir yer olacağına vurgu yapan İmamoğlu, “Cıvıl cıvıl, İstanbul'un güzel insanlarıyla, yurt içinden, yurt dışından gelecek on milyonlarca turistin burada yürürken zevk alarak yürüyecekleri günlere adım atmak üzereyiz” dedi. “Bugün yeni bir dönemi başlatıyoruz” diyen İmamoğlu, “İstanbul'u adil bir şehir yapmak için çalışan bir yönetim olarak, Ordu Caddesi'ne de adalet getiriyoruz. Bir cadde düzenlemesinde adalet nasıl sağlanır biliyor musunuz? Tüm ulaşım araçlarına caddeyi eşit olarak paylaştırarak, o caddeden yararlanan herkesin ortak çıkarlarını gözeterek bunu yaptık ve Ordu Caddesi'nde çok doğru, çok güzel ve adaletli bir düzenleme sürecini gerçekleştirdik. Ordu Caddesi ve yakın çevresinde yaptığımız düzenlemelerle, araçları yavaş seyahat etmeye teşvik ederek, yayalara ve bisikletlere güvenli bir ortam sağladık” şeklinde konuştu. 

İmamoğlu: Bir avuç insan, İstanbul'un kaynakları halka değil, kendilerini aksın istiyorlar - Sayfa 3

“BU CADDELERİN, BU MEYDANLARIN TEK SAHİBİ VAR; O DA MİLLET”

 

Yaptıkları düzenlemelerle Ordu Caddesi’nin, İstiklal Caddesi’ne benzer bir yapıya kavuşacağının altını çizen İmamoğlu, Ben; birlikte, güzellikte, doğrulukta rekabeti severim. İsterim ki; vatandaşlarımız, esnafımız, Ordu Caddesi'nin bu yeni haliyle kendilerini öyle güçlü hissetsinler ve bu süreci öyle güçlü sahip çıksınlar ki, yakında İstiklal Caddesi kadar Ordu Caddesi de her yönüyle İstanbul'un kalbi, İstanbul'un merkezi olmaya aday olsun -ki olacağına da yürekten inanıyorum- örnek gösterilmeye başlansın. Burası olağanüstü güzel bir nokta haline dönüşecek. Biz, gerekeni yaptık. Bundan sonrası, başta buradaki esnafımız ile buradaki yaşayan dostlarımızın katkılarıyla olacak. İstanbul'un caddelerini, meydanlarını, en doğru şekliyle, en güzel şekliyle düzenliyor ve sizlerin hakkı olan bu güzellikleri sizlere teslim ediyoruz. Bu caddelerin, bu meydanların tek sahibi var. O da millet. Kimseye ait değil, millete ait. Onun için buralara bazı kuralları koyacağız” ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu: Bir avuç insan, İstanbul'un kaynakları halka değil, kendilerini aksın istiyorlar - Sayfa 4

“MİLLET, BU ŞEHRİN HER KÖŞESİNİN KENDİSİNE AİT OLDUĞUNUN FARKINA VARDI”

 

“2019’da milletimiz ne yaptı biliyor musunuz” diyen İmamoğlu, özetle şunları söyledi: 

 

“İstanbul'u kendi mülküymüş gibi gören bir yönetim anlayışından bu şehri kurtardı. Ve millet, bu şehrin her noktasının, her köşesinin kendisine ait olduğunun farkına vardı. Bize bu görevi verdiniz, teslim ettiniz. Biz bu şehri, 16 milyon İstanbulluya teslim ediyoruz. Ve kendimizi de bu şehrin muhafızı olarak görüyoruz. Sizden aldığımız güçle, İstanbul'da ihmali, ihaneti ve israf devrini tarihe gömdük, bitirdik. Başka bir dönem başladı; hizmet dönemi, icraat dönemi ve yatırım dönemini başlattık. O sayede, İstanbul'un dört bir yanında bütün toplum kesimlerinin hayatlarını güzelleştiren, kolaylaştıran muazzam işler yaptık. Şimdi bir avuç insan, o eski şatafatlı günlerine dönmek istiyorlar. İstanbul'un kaynakları size, halka değil, kendilerini aksın istiyorlar. Bunun için de bir çalışma içerisindeler. Ama siz, buna müsaade etmeyeceksiniz.”