Anasayfa /  Magazin

İliklerinize kadar ürpereceğiniz, gerilim dolu "Squid Game" nedir?

Şu sıralar Netflix'de oldukça popüler olan "Squid Game" dizisi dillerden düşmüyor. Güney Kore yapımı olan dizi, herkesi gerim gerim geriyor... Dizide yer alan sahneler, oyunculuklar, sinematografi ve müzikler şu anda tüm dünyada konuşulanlar arasında... Peki "Squit Game" dizisi ne anlatıyor? İzleyiciye neler sunuyor? Hazırlanma süreci yılları alan "Squid Game" hakkını verdi mi? İşte Netflix'in çok konuşulan dizisi hakkında her şey...

Abone ol
Abone ol 30 Eylül 2021 14:01

Netflix'te şu sıralar listenin ilk sıralarından düşmeyen "Squid Game" geçtiğimiz 17 Eylül Cuma günü yayına girdi. Dizi kulaktan kulağa yayılarak her geçen gün popülaritesini artırmaya devam ediyor.

Aksiyon-macera türündeki dizi, ismini geleneksel bir Güney Kore çocuk oyunundan alıyor. Dizinin konusu ise borç batağına düşmüş ve paraya ihtiyacı olan yüzlerce kişinin 46 milyon dolarlık para ödülü kazanmak amacıyla gizemli bir oyun turnuvasına katılmasını anlatıyor.  Katılan yarışmacılar oynayacakları oyunlar hakkında hiçbir şey bilmiyor ve oyuna başlamadan hemen önce öğreniyor. 

Dizimizin ana karakteri Seong Gi-hun da turnuvalara katılan oyunculardan birisi. Annesiyle yaşayan ve maddi sıkıntılar çeken Gi-hun, ayrı düştüğü kızını yanına alabilmek için kendisine yapılan teklifi kabul ediyor ve 456. yarışmacı oluyor.

Dizide Sang- woo karakteri ile karşımıza çıkan 39 yaşındaki Park Hae-soo ise sizi şoka sokacak. Hiç beklemediğiniz, hiç tahmin edemediğiniz yollara sürükleyecek..

Çocuk oyunları olarak düşündükleri Güney Kore'ye ait oyunlarının kurallarıyla karşılaşan oyuncular şoka giriyor.

Yüzlerce yarışmacı masum zannettikleri oyunlara başlayınca gerçeklerle karşılaşıyorlar. İşte tam o anda ekran başındaki izleyici de oyuncuyla birlikte şoka girerek kendilerini gerilmekten alıkoyamıyorlar. 

Dizi hakkında ağızları açık bırak bir detay ise kullanılan efektlerin gerçek olması. Herkesin rüyalarına giren koca bebek bile gerçek hatta Güney Kore'deki Squit Game müzesinde sergileniyor.

Dizinin kadrosunda ise oldukça değerli Güney Koreli oyuncular var. Başrolde Gi-hun'u canlandıran Lee Jung-jae, Sang-woo rolünde Park Hae-soo, gizemli adamımız Gong Yoo, aslen model olan Hoyeon Jung ve ödüllü oyuncu Lee Byung-hun!

Dizinin başrolünde yer alan Güney Kore'nin başarılı oyuncusu 48 yaşındaki  Lee Jung-jae, Gi-hun rolüyle seyirciyle buluşuyor. Gi-hun'un oyunculuğunu görünce kalpleriniz eriyecek...

Aslen model olan 27 yaşındaki Hoyeon Jung, dizideki sessizliği ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Etiketler Netflix Squid Game
Yorumlar