Anasayfa /  Güncel /  Gündem

İlber Ortaylı, Ayasofya'nın kapısının tahrip edilmesine sert çıktı

Prof. Dr. İlber Ortaylı, geçtiğimiz günlerde Ayasofya Cami'sinin kapısının tahrip edilmesiyle ilgili konuştu. Ortaylı, "Bu, Müfettiş soruşturmasını aşan bir olay. İmparator Kapısı denildiği için rahatsız oldu galiba birileri" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 20 Nisan 2022 20:07
 

Ayasofya Cami'sinin kapısının tahrip edilmesi, büyük tepkiye neden oldu. Sosyal medyada da çok konuşulan olayla ilgili bir yorum da ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan geldi.

"İMPARATOR KAPISI DENİLDİĞİ İÇİN RAHATSIZ OLDULAR GALİBA"

Habertürk TV'ye konuşan Ortaylı, "Bu, Müfettiş soruşturmasını aşan bir olay. İmparator Kapısı denildiği için rahatsız oldu galiba birileri" ifadelerini kullandı.

"BİR AN ÖNCE TESPİT EDİLMELERİ GEREKİYOR"

Tarihçi Ortaylı, açıklamalarının devamında ise şunları söyledi: "Ayasofya'nın kameraları 24 saat işliyor ancak hiçbir şey çıkmıyor. Ben bunu anlamadım. Ayrıca doğrudan doğruya kilisenin emperyalist bölümüne giriliyor. Bu kapı tunç ve çok ağır. Bu anlık bir şey değil çok zor bir şey. Bu insanların bir an evvel tespit edilip kanuna teslim edilmesi gerekiyor.

"BU BİR NAMUS MESELESİ"

Bu bir namus meselesi biz burayı fethettik. Bunu korumamız gerekiyor. Dünyanın gözü burada. Bu nedenle bir an evvel tespit etmemiz gerekiyor. Ayrıca bu kesinlikle bir şebeke işi. İmparator Kapısı denildiği için rahatsız oldu galiba birileri. Birtakım insanların zihinlerinin nasıl çalıştığını anlamak mümkün değil. Çok sakat bir görüşe dayanıyor. Güveneceğimiz yer emniyet kuvvetleridir ve kanunun önüne çıkarılmaları gerekiyor bu insanların."

Yorumlar