Anasayfa /  Güncel

İkinci tur seçime katılım oranı ne kadar, yüzde kaç?

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yüzde 50+1’i aşamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kalmıştı. 28 Mayıs 2023 Pazar günü seçmenler yeniden sandık başına giderek iki aday arasından oyunu kullandı. Peki, 28 Mayıs 2023 Pazar günü ikinci turda seçime katılım oranı ne kadar, yüzde kaç?

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2023 17:14

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Memleket Partisi adayı Muharrem İnce seçime katılmış ve en fazla oyu alan iki aday Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kalmıştı. 28 Mayıs’ta seçmenler 13. Cumhurbaşkanı’nı belirlemek üzere bir kez daha sandık başına gittiler. Peki, bu seçimde katılım oranı ne kadar oldu?

28 Mayıs 2023 ikinci tur seçime katılım oranı ne kadar, yüzde kaç?

İlk tura oranla oy verme süresinin kısalması nedeniyle ikinci turda ilk tura oranla koridorlarda görülen kalabalık yaşanmadı. Bu da ikinci turda seçime katılım oranını merak konusu yaptı. Oy verme işlemi ülke genelinde saat 08.00’de başladı ve 17.00’de sona erecek. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından seçime katılım oranı için gözler YSK’dan yapılacak açıklamada olacak. Dolayısıyla ilerleyen YSK’dan gelecek resmi açıklama sonrasında ikinci turda seçime katılım oranı netleşecek.

CANLI SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Yorumlar