Anasayfa /  Foto Galeri

İkinci el araç satışlarında büyük oyun! Hepsini topluyorlar!

Dünya geneli koronavirüs salgını ile birlikte başlayan çip tedarik krizi otomotiv sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Büyük firmaların bu sıkıntılı dönemde ikinci el araç toplamaya başladığı öğrenildi. Krizi fırsata çevirmeye çalışan firmalar, ikinci el araç fiyatlarını da bu yöntemle artıracak.

İkinci el araç satışlarında büyük oyun! Hepsini topluyorlar! - Sayfa 1

2019 yılı ile hayatımıza giren çip krizi, lojistik ve tedarik sorunu 2022 yılında da peşimizi bırakmayacak. 

İkinci el araç satışlarında büyük oyun! Hepsini topluyorlar! - Sayfa 2

FİYATLAR DAHA DA ARTACAK

 Bunu krizleri fırsata dönüştürmek isteyen bayi, kurumsal ikinci el araç firmaları ve büyük galeriler ikinci el araç toplamaya başladı. Bu durumun sonunda araç fiyatları da giderek artacak. 

İkinci el araç satışlarında büyük oyun! Hepsini topluyorlar! - Sayfa 3

ÇİP KRİZİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Yaşanan gelişmeler Türkiye ve dünya otomotiv sektörünü de etkiliyor. Özelikle çip krizinden kaynaklı üretimde yaşanan aksaklıklar sıfır araç tedarikini aksattı. Yılın son aylarında vatandaşlar, yüksek faiz, artan kur ve farklı sebeplerden ötürü araç almakta temkinli davranınca ikinci el araç pazarı da durağanlaştı.

İkinci el araç satışlarında büyük oyun! Hepsini topluyorlar! - Sayfa 4

KASIM AYINDAN İTİBAREN HAREKETLİLİK BAŞLAYACAK

İkinci el araç fiyatlarının rayına oturduğunu belirten yetkililer, Kasım ayından itibaren ikinci el araç pazarında hareketlilik başlayacağını öngörüyor. Yetkililer, özellikle de sıfır araç üretimde ve tedarikinde yaşanan sıkıntıların 2022 yılına sarkma ihtimali ikinci el araç pazarına olumlu yansıyacağı söyledi.