Anasayfa /  Güncel /  Gündem

İETT Metrobüs istasyonunda yürüyen merdivene yönelik sabotaj hakkında suç duyurusu bulundu

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Beylikdüzü Metrobüs istasyonunda yürüyen merdivene yönelik gerçekleştirilen sabotaj hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Abone ol
Abone ol 19 Eylül 2023 16:49

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Beylikdüzü Metrobüs istasyonunda yürüyen merdivene yönelik gerçekleştirilen sabotaj hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İşte İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü Vekili Av. Buse GÜZEL tarafında İstanbul Büyükçekçece Başsavcılığına yapılan susç duyrusu 

BÜYÜKÇEKMECE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

HAZIRLIK DOSYA NO : 2023/4060

ŞİKÂYET EDEN : İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü VEKİLİ : Av. Buse GÜZEL

ŞİKÂYET OLUNAN : Faili Meçhul

KONU : 17 Eylül 2023 tarihinde Metrobüs toplu taşıma sistemi üzerinde bulunan yürüyen merdivenlere kanunsuz bir şekilde müdahale ederek çalışamaz hale getiren kişi ve kişilerin eylemleri hakkında suç duyurusu

AÇIKLAMALAR : Müvekkilim İETT Genel Müdürlüğü, İstanbul İlinde toplu taşıma hizmetini yürüten bir kamu kurumudur. İETT Genel Müdürlüğü 780 hatta 6000 adet otobüs ile toplu taşıma kamu hizmetini ifa etmektedir. Ayrıca metrobüs toplu taşıma sistemi de İETT Genel Müdürlüğü tarafından işletilmektedir. Metrobüs toplu taşıma sistemi, yaklaşık600 adet yüksek kapasiteli araçla günde bir milyon yolculuğun yapıldığı bir kamu hizmeti olup, E-5 yolu üzerinde kurulmuş bulunan güzergaha erişim üst geçit, asansör ve yürüyen merdivenler ile gerçekleşebilmektedir. Yaşlı, engelli, hamile gibi dezavantajlı yolcularımız için yürüyen merdivenler ve asansörler hayati öneme sahiptir. Ekte sunduğumuz video görüntüsünden görüleceği üzere 17 Eylül 2023 tarihinde Metrobüs Beylikdüzü İstasyonu Kuzey istikameti Marmarapark AVM tarafındaki yürüyen merdivene kimliğini bilemediğimiz kişilerce saat 07.01’de üzerinde yolcular olduğu halde bir cisim ile müdahale edilmiş ve yürüyen merdivenin çalışması durdurulmuştur. Yukarıda arz ettiğimiz üzere toplu taşıma bir kamu hizmeti olup, özellikle engelli ve diğer dezavantajlı yolcularımız bakımından yürüyen merdivenler vazgeçilmez bir gerekliliktir. Şüphelilerin şikâyet ettiğimiz eylemleri nedeniyle söz konusu alanda bulunan yürüyen merdivenler bir süre çalışmamış, yolcularımız mağdur olmuştur. Ayrıca şüphelilerin eylemi nedeniyle çalışması durdurulan yürüyen merdivenin yeniden işleyebilmesi için bedeli mukabilinde yetkili servis tarafından bakım ve tamirat yapılmış, müvekkilim idare zarara uğratılmıştır.

DELİLLERİMİZ : Kamera görüntüsü, zarar giderim belgesi (bilahare sunulacak) ve sair kanuni delil

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz edilen ve re’sen nazara alınacak nedenlerle 17 Eylül 2023 tarihinde metrobüs güzergahı üzerinde bulunan yürüyen merdivene kanunsuz bir şekilde müdahale ederek çalışmaz hale getiren, toplu taşıma kamu hizmetini aksatan şüphelilerin eylemlerinin soruşturularak cezalandırılması için kamu davası açılmasını müvekkilim adına şikayeten talep ederim.

Saygılarımla.19/09/2023

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü Vekili Av. Buse GÜZEL

Yorumlar