Anasayfa /  Foto Galeri

İç dünyanızı altüst edecek en iyi psikoloji kitapları ve konuları

Eğer siz de psikolojinin derinliklerine inmek ve benliğinizi keşfetmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Birbirinden sürükleyici ve bilgilendirici psikoloji kitapları ve konularını sizler için derledik. İşte her psikoloji meraklısının okuması gereken en iyi psikoloji kitapları…

İç dünyanızı altüst edecek en iyi psikoloji kitapları ve konuları - Sayfa 1

Bilinçaltı – Sigmund Freud

Psikanalizin babası olarak tanınan Sigmund Freud, bu kitapta hastaları üzerinde yaptığı çalışmalara ve elde ettiği sonuçlara yer veriyor. Freud, kitabın tanıtımında hastaların tedavi aşamalarında hipnotik teknikleri denediğini söylüyor. Bu teknik sayesinde hem hastaya herhangi bir şeyi yapıp yapmama telkini veriyor, hem de kendi merakına cevap buluyor. İşte Bilinçaltı, Freud’un bu çalışmalarından oluşuyor. Ek olarak psikanaliz kuramını tüm dünyaya tanıtan Freud, bu kuramının inceliklerine de yer veriyor.

İç dünyanızı altüst edecek en iyi psikoloji kitapları ve konuları - Sayfa 2

Algı Kapıları – Aldous Huxley

Oldukça ses getiren bu psikoloji kitabı, hayatın her alanında algı kapılarını kaldırmayı amaçlıyor. Yani yazara göre insanın algılamasına engel olacak tüm setler kaldırılmalı ve her şey tertemiz görünmeli. Kitabın konusu ise oldukça ilginç: Farklı tür bir kaktüsten alınan madde insanlara enjekte ediliyor. 8-10 saat sonrasında deneklerin algısında belirgin değişiklikler gözlemleniyor. Yazar, yaptığı deneyleri ve sonuçlarını paylaştığı kitabında algının meditasyonla olan ilişkisinden de bahsediyor. Kitaba ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

İç dünyanızı altüst edecek en iyi psikoloji kitapları ve konuları - Sayfa 3

Bir Sosyopatın İtirafları – M. E. Thomas

Sosyopatlar; otobüste, trende, vapurda hemen yanınızda oturuyorlar, sizinle aynı kaldırımda yürüyorlar, aynı marketten alışveriş yapıyorlar. Hatta onlar; sizin komşularınız, iş arkadaşlarınız ve belki de en yakınlarınız. Risk almanın anlamsız olduğu noktada en büyük riski almaktan kaçınmayan, asla pişmanlık duymayan, çekinmeden yalan söyleyebilen ve başkalarının hak ve özgürlüklerini kolayca görmezden gelebilen kişilerden bahsediyoruz! Bir Sosyopatın İtirafları, sizi bir sosyopatın zihninde yolculuğa çıkararak onun hayata dair tüm düşünce akışını yakından izlemenizi sağlayacak, size “normal” kavramının ne olduğunu tekrar sorgulatacak. Kitaba ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

İç dünyanızı altüst edecek en iyi psikoloji kitapları ve konuları - Sayfa 4

Çağımızın Nevrotik Kişiliği – Karen Horney

Yazıldığı günden bu yana ilgiyle okunan ancak bir o kadar da eleştirilen Çağımızın Nevrotik Kişiliği, psikolojik rahatsızlıkları konu ediniyor. Nevrotik kişilerden ve bu kişilerde görülen davranış bozukluğundan bahsediyor. Kitap; tüm olayları sistematik bir şekilde okuyucuya sunuyor, bu sayede anlatılanlara hakim olmak da kolaylaşıyor. İlgi çekici ve bir o kadar da düşündürücü bu kitaba mutlaka bir şans vermelisiniz! Kitaba ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.