Anasayfa /  Politika

İbrahim Kalın, Erdoğan'ın talimatını YouTube'da açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YouTube'da katıldığı programda, "Cumhurbaşkanımızın iş disiplini gerçekten müthiştir, çok takdire şayandır. O hep böyle söyler, 'Önemli bir konu olduğunda, gece gündüz demeden beni arayacaksınız.' Talimattır bu." dedi.

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2020 22:35

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalına konuk oldu. 'Gör Beni' programında Çağlayan'ın özel hayatına dair sorularına yanıt veren Kalın, bugüne dek hiç duyulmayan konularda açıklamalar yaptı. Kabzımallık yapan babasının yanında çok sebze-meyve taşıdığını anlatan İbrahim Kalın, aile hayatına ilişkin de ilgi çeken anekdotlar anlattı.

 "Buraya bütün unvanlarımı bir kenara bırakarak geldim" diyen İbrahim Kalın, siyasetle ilişkisine dair soruya akademik hayatın içinden geldiğini söyleyerek yanıt verdi.

Annesini çok küçük yaşta kaybettiğini anlatan Kalın, eğitim hayatına ve siyaset öncesi sürdürdüğü akademik hayatına ilişkin ayrıntılar paylaştı.

İbrahim Kalın, 2004 yılında Türkiye’ye döndüğünde o dönem Başbakanlık görevini yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çalışmaya başladığını, 11 yıldır da fiilen devlet görev icra ettiğini anlattı.

"2004'TE TÜRKİYE'YE DÖNDÜM VE..."

"Siz Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olmadan önce de siyasetin içinde miydiniz yoksa önceden de içindeydiniz de biz mi sizi geç tanıdık" sorusuna İbrahim Kalın'ın yanıtı şu şekilde:

Aslında ben akademik hayatın içinden geliyorum. Üniversite yıllarından beri benim hedefim hoca olmak, ilmi çalışmalar yapmaktı. Hamdolsun onu bir noktaya getirdim. O çalışmalar devam ederken, 2004 yılının sonuydu, bir akademik izin için Türkiye’ye gelmiştim. Cumhurbaşkanımız o zaman başbakandı ve benden bir düşünce kuruluşu kurmamı istedi.
Ben de arkadaşlarla birlikte SETA Vakfı’nı kurdum o zaman ve yaklaşık 5 yıl da onun genel koordinatörlüğünü yaptım. Aslında niyetim o çalışmayı tamamlayıp tekrar üniversiteye dönmek idi fakat nasip böyleymiş. 2009 senesinde Başbakan Başmüşaviri olarak göreve başladım. O günden beri de resmi olarak Başbakan Başmüşavirliği, Müsteşar Yardımcılığı, Cumhurbaşkanı Genel Yardımcılığı, Sözcülük vesaire böyle devam etti. 11 yıldır fiilen resmi görevdeyim.

Etiketler İbrahim Kalın
Yorumlar