Anasayfa /  Güncel

İBB'den yeni proje: Halk Market online alışveriş sitesi açıldı!

İBB, üretici ve kadın kooperatiflerini desteklemek için İBB Halk Market projesini hayata geçirdi.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 01 Temmuz 2022 15:21

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üretici ve kadın kooperatiflerini desteklemek için İBB Halk Market projesini hayata geçirdi.

22 farklı şehirden 600’den fazla ürün İBB Halk Market online alışveriş sitesi halkmarket.istanbul adresinde satışa sunulacak.

İBB Başkan Danışmanı Ertan Yıldız, Halk Market online alışveriş projesine ilişkin olarak, "Üretici ve kadın kooperatiflerimizin yanında olacak bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. İştirak şirketimiz İSYÖN AŞ yönetimiyle, 22 farklı şehirden 600’den fazla ürünü yakında İBB Halk Market e-ticaret sitesinde satışa sunucağız." dedi.

Halk Market'in Hikayesi:

Halkımızın yeterli ve dengeli beslenebilmesi ve gıda güvencesinin sağlanması için tarım topraklarımızın korunması ve üretim süreçlerine katılması bir zorunluluktur. Son yıllarda ülkemizde ve dünyada yaşanan sorunların, tarımın ve gıdanın önemini bir kez daha gösterdiği bu dönemde, tarım arazilerimizin amaç dışı kullanımı kadar amacı doğrultusunda kullanılmaması da kabul edilemez. 

Tarım topraklarımızın üretim süreçlerinde yer alması için çiftçilerimizin üretimlerinin karlı ve sürdürülebilir hale gelmesi gerekmektedir. Karlılık ve sürdürülebilirlik; üretim giderlerinin azalması ve satış gelirlerinin artmasıyla mümkün olabilmektedir. Çok sayıda küçük çiftçinin yer aldığı tarım sektöründe, çiftçilerimizin kooperatif örgütlenmelerini gerçekleştirerek karlılık ve verimliliklerini artıracak bir işbirliği içinde olması büyük önem taşımaktadır. 

İBB Halk Market e-ticaret projesi, çitçilerimize ortağı oldukları kooperatifler vasıtasıyla ürünlerinin pazarlanması konusunda destek olunması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketi İSYÖN İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş. tarafından başlatılmıştır. Kooperatiflerimize etkili bir satış platformu sağlanması, kapasitelerini geliştirilmeleri için destek olunması ve kooperatif örgütlenmesini henüz gerçekleştirmemiş çiftçilerimizin örgütlenmelerinin teşvik edilmesi bu projenin başlıca amaçları arasında yer almaktadır.

İBB Halk Market e-ticaret projesinin hedef kitlesi; kooperatif ortağı çiftçilerin ürettikleri ürünleri aracısız olarak almak, kooperatifleri desteklemek, aldıkları ürünleri güven duyarak tüketmek isteyen tüketicilerdir. Küçük ölçekli üretim yapan üreticilerimizin birim maliyetlerinin yüksekliği göz önüne alındığında, İBB Halk Market e-ticaret sitesinde satışa sunulan ürünler için fiyat rekabeti sağlanması amacı ve imkânı bulunmamaktadır. Satış fiyatları, birim maliyetlere cüzi karlar konularak belirlenmekte ve sürekli olarak kontrol ve takip edilmektedir.

Çiftçilerimizi tohum, fide ve yem dağıtarak üretim aşamasında destekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Halk Market e-ticaret projesi ile Türkiye’nin her yerindeki kooperatiflere ürünlerin pazarlanması konusunda sağladığı imkânla çiftçilerimize olan desteğini artırarak sürdürmektedir.

Üreten, güvenle tüketen bir Türkiye için hep birlikte çalışıyoruz.

Yorumlar