Anasayfa /  Foto Galeri

İBB yurtlarına bu yıl 22 bin 10 öğrenci başvuru yaptı! İşte sonuçların açıklancağı tarih

İBB’nin yükseköğrenim yurtları için başvuru süresi tamamlandı. Geçtiğimiz yıl 2 bin 800 öğrencinin kaldığı yurtlara, bu eğitim döneminde yenileri eklendi. 5 bin öğrenci kapasitesine ulaşıldı. İBB yurtlarına bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından 22 bin 10 öğrenci başvuru yaptı. İBB yurtları başvuru sonuçları 15 Eylül’den itibaren web sitesinden açıklanacak. Asil listeden barınma hakkı kazanan öğrenciler 18 – 22 Eylül tarihleri arasında online kayıt yapabilecek.

İBB yurtlarına bu yıl 22 bin 10 öğrenci başvuru yaptı! İşte sonuçların açıklancağı tarih - Sayfa 1

İBB YURTLARINA 22 BİN BAŞVURU

İBB’nin yükseköğrenim yurtları için başvuru süresi tamamlandı. Geçtiğimiz yıl 2 bin 800 öğrencinin kaldığı yurtlara, bu eğitim döneminde yenileri eklendi. 5 bin öğrenci kapasitesine ulaşıldı. İBB yurtlarına bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından 22 bin 10 öğrenci başvuru yaptı. İBB yurtları başvuru sonuçları 15 Eylül’den itibaren web sitesinden açıklanacak. Asil listeden barınma hakkı kazanan öğrenciler 18 – 22 Eylül tarihleri arasında online kayıt yapabilecek. Yerleştirilme ise 23 Eylül’den itibaren başlayacak. Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler aylık sadece 1300 TL ödeyecek. 

İBB yurtlarına bu yıl 22 bin 10 öğrenci başvuru yaptı! İşte sonuçların açıklancağı tarih - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğünün yönetimindeki yükseköğrenim öğrenci yurtları için başvurular 21 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında online olarak alındı. İBB Yurtlarına, T.C. vatandaşı, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı, ailesi (anne-baba) İstanbul il sınırları dışında ikamet eden, taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydı bulunmayan, kamu personeli olmayan, otuz yaşını doldurmamış olan öğrencilerin başvuruları kabul edildi.

İBB yurtlarına bu yıl 22 bin 10 öğrenci başvuru yaptı! İşte sonuçların açıklancağı tarih - Sayfa 3

22 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU

Geçtiğimiz yıl 10 yurt ve 2 bin 800 yatak kapasitesiyle hizmet veren yurtlarda bu yıl yurt ve yatak sayısı artırıldı. 2023 – 2024 akademik yılı öncesinde yurt sayısı 14 oldu. Yatak kapasitesini ise yaklaşık 5 bine çıkartıldı. 

İBB yurtlarına bu yıl 22 bin 10 öğrenci başvuru yaptı! İşte sonuçların açıklancağı tarih - Sayfa 4

İBB, bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından 22 bin 10 öğrencinin barınma başvurusunu aldı. Başvuruların yüzde 61’i kız öğrencilerden oluşurken, yüzde 39’luk kısmı erkek öğrencilerden geldi.