Anasayfa /  Foto Galeri

İBB Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali Yenikapı'da

Yenikapı Etkinlik Alanı, 14-15 Ekim 2023 tarihlerinde Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Bu yıl ikincisi düzenlenecek festivalde, türkülere hayat veren 28 ayrı sanatçı sahne alacak. Söyleşi ve paneller yapılacak.

İBB Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali Yenikapı'da - Sayfa 1

Yenikapı Etkinlik Alanı, 14-15 Ekim 2023 tarihlerinde Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Bu yıl ikincisi düzenlenecek festivalde, türkülere hayat veren 28 ayrı sanatçı sahne alacak. Söyleşi ve paneller yapılacak. Film ve belgesel gösterimlerinin yanı sıra özel sergiler düzenlenecek. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ikinci gününde festival alanında olacak. Festivale katılmak isteyen İstanbullular ‘İstanbul Senin’ uygulaması üzerinden ücretsiz biletlerini temin edebilecek.   

İBB Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali Yenikapı'da - Sayfa 2

2 GÜN SÜRECEK 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali’ne ikinci kez ev sahipliği yapacak. Alevi-Bektaşi dernek ve federasyonlarının destek verdiği festival, 14-15 Ekim tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek. Konserlerin, söyleşilerin, belgesel gösterimlerinin, sergilerin, çocuk etkinliklerinin, panellerin ve daha pek çok programın yer alacağı festivalin ikinci gününde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ağırlanacak. İmamoğlu, Pazar akşamı 20.00’den sonra etkinlik alanını dolduran İstanbullulara hitap edecek. 

İBB Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali Yenikapı'da - Sayfa 3

28 USTA SANATÇI SAHNE ALACAK

Festivalde; Ahmet Aslan, Mikail Aslan, Cengiz Özkan, Dertli Divani, Erkan Oğur & Hakkı Demircioğlu, Ender Balkır, Güler Duman, Gülten Benli, Hüseyin & Ali Rıza Albayrak, Hüseyin Turan & Belkıs Akkale, Kardeş Türküler, Kutsal Evcimen, Mercan Erzincan, Metin & Kemal Kahraman, Miraz, Muharrem Temiz, Mustafa Özarslan, Özgür Polat & Mahir Kutlutürk, Sevcan Orhan, Taner Akyol, Tolga Sağ, Tuncay Balcı ve Yılmaz Çelik, şarkı ve türküleriyle İstanbullularla buluşacak.

İBB Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali Yenikapı'da - Sayfa 4

ÜCRETSİZ BİLETLER ‘İSTANBUL SENİN’ UYGULAMASINDA

Sunuculuklarını Başak İkiz, Serdar Orçin, Sevinç Erbulak, Ece Dizdar ve Devrim Özder Akın’ın yapacağı festivale dileyen herkes katılabilecek. Festivalin ücretsiz biletleri “İstanbul Senin” uygulaması üzerinden temin edilebilecek.

Festival kapsamında belgesel film gösterimleri, alanında uzman araştırmacı ve yazarların katılımıyla paneller ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Çocuklar için atölye çalışmaları ve eğlenceli etkinlikler yapılacak.