Anasayfa /  Güncel

İBB Başkanı kim oldu? Son dakika

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminde oylama sonuçları nasıl çıktı. Mevlüt Yüksel ve Ekrem İmamoğlu için mecliste seçim yapıldı. Birinci turda seçilmek için 207 oy gerekiyordu. İşte sonuçlar;

Abone ol
Abone ol 28 Eylül 2017 17:46

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş’ın yerine geçecek ismi belirlemek için İBB Meclisi toplandı. 309 üyeli mecliste İstanbul'un yeni başkanı olmak için ilk turda adaylardan birinin 207 oy olması gerekiyor. Meclis aritmetiği düşünüldüğünde yeni başkanın birinci ve ikinci turda seçilmesi zor görünüyor. Üçüncü turda salt çoğunluk olan 156 oyu alan başkan seçilecek. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal olurken, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu. Yukardaki playerdan canlı izleyebilirsiniz! İşte İBB meclisindeki oylamadan son dakika haberler;

FLAŞ BİRİNCİ TUR OYLAMA SONUÇLARI



İBB Başkanı kim oldu sorusunun yanıtı ilk turda çıkmadı. Birinci turda başkan seçilmek için 207 oy almak gerekiyordu. Birinci turun sonuçları açıklandı. İşte



Mevlüt Uysal ve Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oy sayısı:

Mevlüt Uysal : 179

Ekrem İmamoğlu : 126

Kullanılan oy : 307

Geçersiz oy : 2

Gerekli olan 207 oya ulaşan olmadığı için ikinci tur oylamaya geçildi. İkinci turda da sonuç çıkmazsa üçüncü tur yapılacak ve salt çoğunluk olan 156 oy aranacak.  

İBB BAŞKANI SEÇİMİ İLK TUR OYLAMASI



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi için ilk tur oylama başladı. İlk turda başkan seçilmek için 207 oy almak gerekiyor. Meclis'te 179’u AK Partili, 127’si CHP’li, 2’si MHP’li, 1’i de bağımsız olmak üzere toplam 309 üye bulunuyor.



MEVLÜT UYSAL KONUŞTU



CHP'li adayın ardından AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal kürsüye geldi. Başakşehir Belediye Başkanı olan Mevlüt Uysal başkanlığa neden talip olduğunu anlattı. 



CHP ADAYI İMAMOĞLU KONUŞTU



İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçimine geçilmeden önce adaylara konuşma hakkı verildi. 10 dakikalık süreyi ilk olarak CHP adayı Ekrem İmamoğlu değerlendirdi. İmamoğlu İstanbul'un sorunlarını çözmeye talip olduğunu tüm başkanlara eşit mesafede olacağı sözünü verdi. 

İBB MECLİSİ ÜYE SAYISI NE KADAR?



İstanbul’un yeni başkanını seçecek İBB Meclisi’nde toplam 309 üye var. Bu üyelerin 179’u AK Partili, 127’si CHP’li, 2’si MHP’li, 1’i de bağımsız.



SEÇİLMEK İÇİN KAÇ OY GEREKİYOR?



Mecliste yapılacak oylamada ilk turda başkanın belirlenmesi için aday olan isme 207 oy çıkması gerekiyor. Birinci ve ikinci turda bu oy oranına ulaşılamazsa üçüncü turda salt çoğunluk aranacak. 3. turda 156 oy alan kişi büyükşehir belediye başkanı olacak.


Yorumlar