Anasayfa /  Foto Galeri

İBB Başkanı İmamoğlu'na hapis kararına siyasilerden tepkiler yağıyor! İşte o tepkiler...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesine siyasilerden tepkiler geldi. Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş, "Karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır" derken Meral Akşener, "Kul kurar, kader gülermiş" ifadelerinin yer aldığı tweet attı

İBB Başkanı İmamoğlu'na hapis kararına siyasilerden tepkiler yağıyor! İşte o tepkiler... - Sayfa 1

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Karar önce istinaf mahkemesi sonra Yargıtay tarafından incelenecek, kesinleşirse İmamoğlu siyasi yasaklı olacak ve belediye başkanlığı görevine devam edemeyecek. Karara siyasiler tepkiler gecikmedi.

İBB Başkanı İmamoğlu'na hapis kararına siyasilerden tepkiler yağıyor! İşte o tepkiler... - Sayfa 2

"Karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş karara tepki göstererek "Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız Başkanım" açıklamasında bulundu.

İBB Başkanı İmamoğlu'na hapis kararına siyasilerden tepkiler yağıyor! İşte o tepkiler... - Sayfa 3

"Her zaman yanında olacağız"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Kayalar ise, "Demokrasinin, İstanbul halkının, adaletin ve @ekrem_imamoglu'nun yanındayız. Ve her zaman yanında olacağız" açıklamasına yer verdi. 

İBB Başkanı İmamoğlu'na hapis kararına siyasilerden tepkiler yağıyor! İşte o tepkiler... - Sayfa 4

"Bu yetkiyi gasbetmeye kimsenin hakkı yoktur"

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş ise "Çalmadı, yolsuzluk yapmadı, insanların hukuklarına tecavüz etmedi, milletin malını babasının malı gibi kullanmadı. İstanbulludan aldığı yetkiyle İstanbul’a hizmet etti. Bu yetkiyi gasbetmeye kimsenin hakkı yoktur" ifadelerine yer verdi.