Anasayfa /  Foto Galeri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un bereketini kaçırdılar. Biz, bereketini geri getirdik

‘Küçük Ölçekli Balıkçılara Koruyucu Donanım Malzemesi Dağıtımı Töreni’, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan İmamoğlu, “Çok şükür israftan, ranttan bu şehri kurtardık. Milletin parseline imar veren bu anlayıştan, bu şehrin belediyesini kurtardık. İstanbul'un bereketini kaçırdılar. Biz, bereketini geri getirdik” dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un bereketini kaçırdılar. Biz, bereketini geri getirdik - Sayfa 1

‘Küçük Ölçekli Balıkçılara Koruyucu Donanım Malzemesi Dağıtımı Töreni’, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan İmamoğlu, “Çok şükür israftan, ranttan bu şehri kurtardık. Milletin parseline imar veren bu anlayıştan, bu şehrin belediyesini kurtardık. İstanbul'un bereketini kaçırdılar. Biz, bereketini geri getirdik” dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un bereketini kaçırdılar. Biz, bereketini geri getirdik - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye’nin (İBB) İstanbullu balıkçılara desteği artarak devam ediyor. “Küçük Ölçekli Balıkçılara Koruyucu Donanım Malzemesi Dağıtımı Töreni”, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Küçük ölçekli balıkçıların talepleri doğrultusunda tekne bakım malzemesi verilen balıkçılara, balıkçı tulumu ve balıkçı çizmesinden oluşan koruyucu donanım desteğini başlatan tören, Gümüşsuyu Mahallesi’nde düzenlendi. Balıkçıların ve Beykozluların yoğun ilgi gösterdiği törende, sırasıyla; kadın balıkçı Necla Köseoğlu Yazıcı, Beykoz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zeki Demirtaş, İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Erdoğan Kartal ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un bereketini kaçırdılar. Biz, bereketini geri getirdik - Sayfa 3

ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

İmamoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, “Buradan bütün öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum. Onların sayesinde biz, bugün buradayız. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda saygıyla, minnetle eğiliyoruz. Bize en büyük öğretmenliği yaptı, en büyük öğreticiliği yaptı” sözleriyle kutladı. Deniz temizliği ve balıkların korunmasının önemine dikkat çeken İmamoğlu, “Gerçekten görevimizin çok özel anları var. Üreten İstanbul noktasında, tarıma verdiğimiz, balıkçılığa verdiğimiz bu gibi katkıların çok karşılık bulduğunu görüyorum. Örneğin; köyünde eken biçen insan sayısı o kadar azalmıştı ki, şimdi ziraat odalarının sayılarına göre, artık İstanbul'un köylerinde eken biçen sayısı, bizim tohum desteklerimizle birlikte 10 katını geçti. Demek ki, siz fırsat verirseniz İstanbul'un tarlalarında da bereket fışkırır denizinde de bereket fışkırır. İstanbul'un tam anlamıyla bir balık şehri olduğunu zaten biliyoruz. Ve bunun yaşatılması konusunda özenli gayretimizi, daha da büyüterek de devam edeceğiz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un bereketini kaçırdılar. Biz, bereketini geri getirdik - Sayfa 4

“BU KUSURDAN KİMSE SIYRILAMAZ”

İstanbul genelinde, küçük ölçekli balıkçı teknelerinin tüm tekneler içindeki oranının yüzde 91 olduğunu, ancak bu teknelerin toplam üretimin ancak yüzde 10’unu gerçekleştirdiği bilgisini paylaşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“İyi ki bu desteği veriyoruz. Onların işini bir miktar kolaylaştırıyoruz. Ekonomik koşullar çok ağırlaştı. Az önce değerli başkanımız da ifade etti. Belki teknesinin mazotunu bile alamıyor esnafımız. Hayat, öyle enteresan bir boyut evrildi ki, cebimizdeki para küçüldükçe küçüldü. Gelirimiz, harcamalarımız karşısında ne yazık ki küçüldükçe küçüldü. Bu kötü ekonomi yönetiminin bizi taşıdığı boyuttur. Bundan, bu kusurdan kimse sıyrılamaz. Dünyada savaşın içinde olan ülkeler bile ekonomisini büyütebiliyorsa ya da enflasyon altında halkını ezdirmiyorsa, biz, Türkiye Cumhuriyeti olarak, neredeyse üç haneli enflasyon rakamlarına tırmanmışsak, bu tam bir basiretsizlik, tam bir beceriksizliktir. Bunun başka bir adı yok. Bu bağlamda insanlarını aldatan, teknikten, bilimden uzaklaşan bir uygulama süreci ülkemizi kötülüklere, ekonomik sıkıntılara doğru sürükler. Hatta Allah korusun, batırmanın eşiğine kadar getirebilir.”