Anasayfa /  Foto Galeri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: istanbul’a muhafızlık yapıyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen 5. TMMOB İstanbul Kent Sempozyumu’nun açılış töreninde konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: istanbul’a muhafızlık yapıyoruz - Sayfa 1

“İSTANBUL’A TALİP ARKADAŞLAR BOĞAZIN DİBİNDEKİ BİR YERE PLANLA, İMARLI HALE GETİRME ÇABASI İÇİNDE”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen 5. TMMOB İstanbul Kent Sempozyumu’nun açılış töreninde konuştu. Zaman zaman İstanbul’a muhafızlık etmek durumunda da kaldıklarını belirten İmamoğlu, “Bazen bazı kamu birimleri kamunun değil de birkaç kişinin konumunu kollamayı kendine ilke ediniyorlar. Üsküdar'da tarihi Kuşkonmaz Cami’nin hemen yanında bir virüs gibi orayı kaplamış bir kafeteryayı üç senedir yıkamıyoruz. Yani bir bölümünü yıkarken 200-250 polisimizi oraya diken anlayışla dahi mücadele ediyoruz. Bir bölümünü yıktık, bir bölümü duruyor. Daha acısını söyleyeyim. Biz burayı yıkmaya çalışırken, oraya işlem yapmaya gayret ederken sürekli yargı yoluyla nasıl engellendiğimizi; daha da ileri gideyim o yargı yoluyla engellendiğimiz dönemde İstanbul'u yönetmeye talip olduğunu duyduğumuz bir kısım arkadaşlar, bakanlıkta boğazın dibindeki bir yere planla, imarlı hale getirme çabasını dahi yaşadık. Bir büfenin olduğu yer.  Bu nasıl bir bakış açısıdır” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: istanbul’a muhafızlık yapıyoruz - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından, 'Kent ve Demokrasi' temasıyla Harbiye Askeri Müzesi'nde düzenlenen '5. İstanbul Kent Sempozyumu'nun açılış törenine katıldı. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Avcı ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz’ın ardından kürsüye çıkan İmamoğlu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: istanbul’a muhafızlık yapıyoruz - Sayfa 3

İSTANBUL'UN İKİ DUDAK ARASINDAN YÖNETİLDİĞİNDE DÜŞTÜĞÜ DURUMU BİRLİKTE GÖZLEMLEDİK

“Biz göreve geldiğimiz an itibariyle her zaman bilimin ışığında hareket etmeyi kendimize ilke edindik ve bundan hiçbir zaman sapmamak için kararlı bir yolculuk tasarladık. Yaptığımız her çalışmada aslında o işin uzmanlarıyla, akademisyenleriyle ve ilgili kurum ve kuruluşlarla düşünmeyi hiç ihmal etmedik. Çünkü İstanbul gibi nüfusu 20 milyona yaklaşmış dünyanın en önemli medeniyetlerin birleştiği, buluştuğu bu muazzam kentin başka bir yolculuk tarifi gerçekleştirilemez. Bir yanıyla da Türkiye'nin göz bebeği, lokomotifi, her şeyi diyebileceğimiz İstanbul'un iki dudak arasından yönetildiğinde nasıl bir duruma düştüğünü, hepimiz aslında çok yakinen gözlemledik.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: istanbul’a muhafızlık yapıyoruz - Sayfa 4

PLANLAMAYI İPA MARKASIYLA GELİŞTİRİYOR OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

“Anlayışımızın temelinde demokrasi ve katılımcılığın olduğunun da altını çiziyorum. Bu yönüyle katılımcı yöntemler uygulamayı ve yeni katılım modelleri geliştirmeyi de sürekli yapıyor ve ihmal etmiyoruz. Planlamada bu yönüyle hareket etmenin en önemli merkezlerinden birini İstanbul'da kurmuş olmanın, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) markasıyla geliştiriyor olmanın da hem keyfini hem de gururunu yaşıyoruz. Bunun kalıcı bir mekanizmaya dönmesi için büyük gayret içerisindeyiz. Emekleme döneminde olduğunun farkındayız. Kalıcı, kurumsallaşmış ve belediyeye ait bir kurum değil de topluma, kamuya, akademik dünyaya, meslek odalarına her kesime ait bir kuruma dönüşmesi için de yoğun bir çaba içerisindeyiz.”