Anasayfa /  Foto Galeri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Afetlere dayanıklı istanbul için tam yol ileri”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “ Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul Proje Tanıtımını” yaptı. “İstanbul’un depremle sınavı 16 milyon İstanbullunun bir avuç insanla sınavıdır” diyen İmamoğlu, “Onlara bir kez daha diz çöktüreceğiz ama İstanbul, depremde diz çökmeyecek. İstanbul, hayatta kalmak, ayakta durabilmek için ne yazık ki zamanla yarışıyor. Durmaya, yalpalamaya, yoldan çıkmaya hakkımız yok. Yoldan çıkarmak isteyenlere de fırsat vermeye tahammülümüz yok. ” dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Afetlere dayanıklı istanbul için tam yol ileri” - Sayfa 1

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “ Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul Proje Tanıtımını” yaptı. “İstanbul’un depremle sınavı 16 milyon İstanbullunun bir avuç insanla sınavıdır” diyen İmamoğlu, “Onlara bir kez daha diz çöktüreceğiz ama İstanbul, depremde diz çökmeyecek. İstanbul, hayatta kalmak, ayakta durabilmek için ne yazık ki zamanla yarışıyor. Durmaya, yalpalamaya, yoldan çıkmaya hakkımız yok. Yoldan çıkarmak isteyenlere de fırsat vermeye tahammülümüz yok. Geriye asla dönmeyeceğiz. Hep ileri gideceğiz. Depreme ve tüm afetlere karşı dayanıklı bir İstanbul var ederek, çocuklarımıza ve gençlerimize güçlü bir geleceği hep birlikte hazırlayacağız, aklın ve bilimin ışığında…” dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Afetlere dayanıklı istanbul için tam yol ileri” - Sayfa 2

“İstanbul Yenileniyor” kapsamında dar gelirli vatandaşlara ait 50 bin riskli konutun inşaat maliyetlerinin % 60’ının İBB tarafından karşılanacağını duyuran İmamoğlu, “Bu yapılarda bulunan emeklilerimize ayrı bir avantaj daha sunacağız. Birileri emeklilerimizi unutmuş olabilir, biz elbette unutmayacağız. Emeklilerimizin o statülerine güçlü bir şekilde bakarak bu ülkenin taşında, toprağında, kalkınmasında emeği olan vatandaşlarımıza vefa örneği göstereceğiz. Emekli ikramiyesiyle ev alıp başını sokacak bir yere kavuşmuş emeklilerimiz, bugün ne yazık ki geçinme sıkıntısıyla mücadele ediyor, ikramiye ile ev alma işi ise tümden hayal olmuş durumda. Kentsel dönüşümde en fazla mağduriyet yaşayan kesimin emeklilerimiz olduğunu tespit ettik. Dar gelirli emeklilerimizin inşaat maliyetlerinin %65’ini biz karşılayacağız. Dar gelirli emeklilerimizin inşaat maliyetlerini bu şekilde destekleyerek, zor günlerinde emeklilerimizin yanında olup onların binalarını yenilemelerine güçlü bir katkı sunacağız” ifadelerini kullandı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Afetlere dayanıklı istanbul için tam yol ileri” - Sayfa 3

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul Proje Tanıtım Toplantısı”nı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. İBB’nin 5 yılda depreme yönelik yaptığı çalışmaları paylaştı. Yeni dönem için projelerini duyurdu. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Parti Meclisi Üyeleri Bedirhan Doğru, Cem Aydın ve Mahir Yüksel ile Prof. Dr. Naci Görür ve çok sayıda akademisyen katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Afetlere dayanıklı istanbul için tam yol ileri” - Sayfa 4

AFETLERE DAYANIKLI İSTANBUL İÇİN TAM YOL İLERİ

İstanbul’un vizyonunu oluşturacak ve dönüştürecek projeler için tematik toplantıların ilkini İstanbul için tam yol ileri başlığıyla gerçekleştiren İmamoğlu, “Depremle mücadele, afetle mücadele bizim en önemli konularımızın başında. Afetlere dayanıklı bir İstanbul sürecini özenli bir biçimde takip edeceğiz, zorlayacağız. Çok paydaşı olduğunu bilerek, bütün paydaşlarını meselenin içinde tutmaya gayret edeceğiz. Gelmek istemese de, olmak istemese de çağrılarımızı yapmaya ısrarla devam edeceğiz. Ama aynı zamanda yapılan her çağrıya da eşlik konusunda ‘amasız’, ‘fakatsız’ koşa koşa gideceğiz. Çünkü bu mesele gerçekten ülkemiz için çok önemli bir mesele”dedi.