Anasayfa /  Ekonomi

İBB ailelere kırtasiye yardımı yapıyor! Başvurusu nasıl yapılır?

stanbul Büyükşehir Belediyesi maddi durumu kötü öğrenciler için kırtasiye yardımı projesi uygulamaya başlıyor. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 04 Eylül 2022 13:49

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, maddi durumu kötü olan öğrencilere belediye tarafından eğitim yardımında bulunuyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar beraberinde eğitim harcamalarına da sınırlama getiriyor. İBB kırtasiye yardımı nasıl alınır?

İstanbul içinde eğitim öğretim gören ve maddi zorluk yaşayan öğrenciler, yaptıkları başvuruların ardıdan İBB'nin kırtasiye yardımlarından yararlanabilecek. 

2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala aileler okula başlayacak çocukları için kırtasiye yardımlarını araştırmaya başladı.  Yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşların kırtasiye alışverişi yaparken zorluk yaşadığını gözler önüne serdi. Aileler internet üzerinden indirimli kırtasiye ürünlerinin yanı sıra kırtasiye yardımı veren yerleri araştırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, maddi zorluk yaşayan velilere eğitim giderlerine destek olarak kırtasiye yardımı başlattı. İBB, "Sen Oku Diye" adı altında, 2022-2023 eğitim yılı için zor durumdaki öğrencilere maddi destek sağlıyor.

Peki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kırtasiye yardımından yararlanmak isteyen öğrencilerin araştırmaları hızlandı. İBB'nin öğrencilere sunduğu bu kırtasiye yardımından birçok öğrenci yararlanmak istiyor. İBB her sene öğrencilere kırtasiye desteğinde bulunuyor. İstabul Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarıyla birlikte geliri düşük olan ailelerin kırtasiye giderleri oldukça az oluyor. Maddi zorluk yaşayan aileler, bütçelerine uygun kırtasiye malzemelerini bulmak için birçok araştırma yapıyor. 

Kırtasiye malzemelerinin fiyatlarının geçen seneye kıyasla iki kat daha fazla olması vatandaşları bir hayli korkuttu. Her sene olduğu gibi İBB, bu senede vatandaşların ceplerini rahatlatmak için kırtasiye yardımında bulunuyor. İBB'nin kırtasiye yardımından yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuru yapabilmesi için 5 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.

Maddi zorluk yaşayan öğrenciler başvuru yapmak için hazırlanıyor. 'Sen Oku Diye' projesi 13 Eylül Salı günü başlayacak. Adaylar başvurularını eksiksiz yapmalı.

İBB Kırtasiye yardımı başvurusunu internet üzerinden online yapmak için bu linke  https://senokudiye.ibb.istanbul/Login.aspx tıklamanız yeterlidir. Karşınıza çıkan sayfada Öğrencinin T.C. kimlik numarası adı ve soyadını girerek başvuru işlemini tamamlayabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sen Oku Diye' projesi için başvuru yapan ve başvuru koşullarına uygun olan öğrencilerin, 2022-2023 eğitim yılında tek seferlik olmak üzere her bir öğrenciye 300 TL yardım yapılacaktır.

Başvuru yapacak öğrenciler için bazı kriterler aranıyor. Bu kriterlerin en başında, yardım almak isteyen öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması. Başvuru yapmak için diğer koşullar ise şöyle;

-Öğrencinin kendisinin İstanbul’da ikamet etmesi


-Şehit çocukları, yetim ve öksüz çocukların ilköğretim veya lise öğrencisi olması


-Engelli çocukların ilköğretim/lise veya MEB onaylı özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görüyor olması


-Öğrencinin normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam etmesi

-Devlet okulu veya vakıf/özel okullarda %100 burslu okuyor olması

Yorumlar