Anasayfa /  Foto Galeri

Hukukçu alıkladı: Dava yoluyla kiracının tahliyesi ve kira sözleşmesinin fesih halleri nelerdir?

Yaşanan enflasyonist dönemde hem konut sahiplerinin hem de kiracıların haklarını bilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Avukat Ali Alper Tüfekçi “İki tarafın da ortak bir paydada buluşması kira sürecini uyum içerisinde geçirmelerini sağlayacaktır” dedi. Tüfekçi Dava yoluyla kiracının tahliyesi ve kira sözleşmesinin fesih halleri konusunda ayrıntılı bilgi verdi

Hukukçu alıkladı: Dava yoluyla kiracının tahliyesi ve kira sözleşmesinin fesih halleri nelerdir? - Sayfa 1

Dünya genelinde yaşanan enflasyonist dönemde hem konut sahiplerinin hem de kiracıların haklarını bilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Avukat Ali Alper Tüfekçi, “İki tarafın da ortak bir paydada buluşması kira sürecini uyum içerisinde geçirmelerini sağlayacaktır” dedi.

Hukukçu alıkladı: Dava yoluyla kiracının tahliyesi ve kira sözleşmesinin fesih halleri nelerdir? - Sayfa 2

Kira sözleşmesi, kiraya verilen yeri kullanan kişinin, kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi kabul ettiği yazılı şekil şartına bağlı olmayan bir sözleşme türüdür. Bazı durumlarda sözleşme bitimince ücret gibi bir takım konularda kiracılarla anlaşamayan ev ve iş yeri sahipleri, kiracılarını tahliye etmek isteyebiliyor. 

Hukukçu alıkladı: Dava yoluyla kiracının tahliyesi ve kira sözleşmesinin fesih halleri nelerdir? - Sayfa 3

Bu tür konularla ilgili detaylı bilgiler aktaran ve vatandaşlara uyarılarda bulunan Avukat Ali Alper Tüfekçi, sözleşmenin yazılı şekil şartına bağlı olmaması sebebiyle her iki tarafın da haklarına hâkim olması gerektiğine dikkat çekti.

Hukukçu alıkladı: Dava yoluyla kiracının tahliyesi ve kira sözleşmesinin fesih halleri nelerdir? - Sayfa 4

Bilinçli olunmasının, tahliye ve TEFE-TÜFE zammının uygulanabilirliği noktasında çok önemli olduğuna vurgu yapan Tüfekçi, vatandaşların kira sözleşmelerini yazılı olarak yapmaları ve TEFE-TÜFE zammını ek bir kira sözleşmesiyle bağlı hale getirmeleri konusunda tavsiyede bulundu.