Anasayfa /  Teknoloji

Huawei P40 Pro'nun detayları ortaya çıktı

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei’nin Amerika Birleşik Devletleri ile süren casusluk davası sonrasında Huawei modellerinin akibeti merak edilmeye başlanmıştı. Huawei’nin büyük bir ihtimalle Android lisansı olmadan duyurusunu gerçekleştireceği Huawei P40 Pro modelinin batarya detayları ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2019 11:42

ABD hükümeti ile çeşitli görüşmeleri olsa da casuslukla suçlanmaya devam eden ve bu nedenle bazı ürün ve servisleri kullanamayan Huawei, Android işletim sistemi olmadan yoluna devam etmeye çalışıyor. 

Huawei’nin yeni amiral gemisi olacak olan Huawei P40 ve P40 Pro modelleri 2020 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Huawei’nin 2020 yılının Mart ayında tanıtması beklenen modellerinin ilk bilgileri ortaya çıktı. 

Şarj konusunda bir devrim yaratmak isteyen Huawei’nin yeni amiral gemisinde de gelişmiş bir hızlı şarj teknolojisi kullanması bekleniyor. Huawei P40 Pro modelinin 50W hızlı şarj teknolojisi ile birlikte gelecek. Huawei’ye yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre Huawei P40 Pro modeli 5.500 mAh kapasiteli bir batarya ile birlikte gelecek. 50W hızlı şarj teknolojisine sahip olacak olan P40 Pro modeli bu hızlı şarj teknolojisi ile 45 dakikada tam şarj olabilecek. 

Huawei P40 Özellikleri 
Huawei P40 modeli 6.5 inç büyüklüğünde QHD+ ekran ile birlikte gelecek. OLED ekran teknolojisine sahip olacak olan P40 modellerinin ekranı 120 Hz yenileme hızına sahip olacak. Yüzde 98 ekran kasa oranına sahip olacak olan P40 modelinin ekranı Galaxy S10 Plus modeline benzer bir ekran tasarıma sahip olacak. 

Gücünü Kirin 990 5G işlemcisinden alacak P40 modellerinden P40 Pro modelinin arkasında beş kamera yer alacak. Leica işbirliği ile geliştirilecek olan P40 modellerinin ana kamerasının Sony IMX700 ya da IMX686 sensöründen oluşması bekleniyor. 

 

Yorumlar