Anasayfa /  Foto Galeri

Hollywood yıldızları bile geliyor! Tarlada gören şaşırıyor...

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, dede ile babalarından miras olarak kalan gulet imalatını devam ettiren üçüncü kuşak ustalar, evlerinin önünde ve tarlalarda inşa ettikleri tekneleri Türkiye'nin çeşitli şehirlerinin yanı sıra ABD, İsrail, Rusya, Hırvatistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına gönderiyor.

Hollywood yıldızları bile geliyor! Tarlada gören şaşırıyor... - Sayfa 1

Marmaris'e 65 kilometre mesafedeki, kış nüfusu 2 bin 700 olan dünyaca ünlü turistik Bozburun Mahallesi, ahşap tekne üretiminin merkezi olarak dikkat çekiyor. Birçok evin önünde, park etmiş otomobil gibi tekneleri görmenin mümkün olduğu mahallede, 20 aile bu işten geçimini sağlıyor.

Hollywood yıldızları bile geliyor! Tarlada gören şaşırıyor... - Sayfa 2

Cumhuriyet'in ilk yıllarında süngercilik, daha sonra balıkçılıkla geçinen yöre halkının 60 yıldır evlerinin önündeki bahçe ve tarlalarda sipariş üzerine üretilen, büyüklükleri 4 ile 37 metre arasında değişen motor ve yelken donanımlı ahşap tekneler, uzunluk ve özelliğine göre 6 ay ile 2 yılda tamamlanıyor.

Hollywood yıldızları bile geliyor! Tarlada gören şaşırıyor... - Sayfa 3

DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZ JOHNNY DEPP DE TEKNESİNİ ORADA YENİLETMİŞTİ 
Yapılan tekneler, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinin yanı sıra ABD, İsrail, Rusya, Hırvatistan başta olmak üzere tüm dünyaya gönderiliyor. 'Karayip Korsanları' filminde canlandırdığı Kaptan Jack Sparrow karakteriyle hafızalarda yer eden Johnny Depp'in 2007 yılında Türkiye'den satın aldığı 'Anatolia' isimli teknesini yeniletmesiyle ünü yayılan Bozburun Mahallesi'nde artık tekne imalatını üçüncü kuşak ustalar sürdürüyor.

Hollywood yıldızları bile geliyor! Tarlada gören şaşırıyor... - Sayfa 4

Dünyaca ünlü film yıldızı Depp'in çevresindeki dostlarına bahsetmesiyle film yıldızı ABD'li Richard Tiffany Gere'nin de sonraki yıllarda teknesini Bozburun'da yenilemesiyle mahalle daha da popüler oldu.