Anasayfa /  Foto Galeri

Hindistan’da Ganj Nehri kıyılarına gömülmüş cesetler ortaya çıktı

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Hindistan'da Ganj Nehri kıyılarına gömülmüş yüzlerce ceset bulundu. Ölülerin koronavirüs kurbanı olabileceği belirtilirken yetkililer kırsal alanlarda ölüm sayısının çok yüksek olduğunu ve fakir insanların yüksek cenaze fiyatları nedeniyle cesetleri nehre attığını dile getirdi. Hindistan'da pandemi döneminde ölü yakma maliyetinin 15 bin rupiye (yaklaşık bin 730 lira) kadar çıktığı belirtiliyor.

Hindistan’da Ganj Nehri kıyılarına gömülmüş cesetler ortaya çıktı - Sayfa 1

Hindistan’da polis, sığ kum mezarlarına gömülü halde bulunan ve Ganj Nehri kıyılarına vuran cesetleri araştırıyor.

Hindistan’da Ganj Nehri kıyılarına gömülmüş cesetler ortaya çıktı - Sayfa 2

Polis, ciplerde ve teknelerde mikrofonlu portatif hoparlörler kullanarak insanlardan cesetleri nehirlere atmamalarını isteyerek, "Son ayinleri gerçekleştirmenize yardımcı olmak için buradayız" dedi.

Hindistan’da Ganj Nehri kıyılarına gömülmüş cesetler ortaya çıktı - Sayfa 3

Cuma günü yağan yağmurlar, Uttar Pradesh eyaletine bağlı bir şehir olan Prayagraj'da nehir kıyısındaki sığ kum mezarlarına gömülen cesetleri açığa çıkardı.Ancak, eyalet hükümeti sözcüsü Navneet Sehgal, pazar günü yerel basında geçtiğimiz iki hafta içinde binden fazla Covid-19 kurbanının cesedinin kurtarıldığı yönündeki haberleri yalanlayarak, "Bahse girerim bu bedenlerin Covid-19 ile ilgisi yoktur" dedi.

Hindistan’da Ganj Nehri kıyılarına gömülmüş cesetler ortaya çıktı - Sayfa 4

Sehgal, bazı köylülerin, dini öneme sahip bazı dönemlerde Hindu geleneği nedeniyle, ölülerini yakmadıklarını ve onları nehirlere veya mezar kazarak nehir kenarlarında bıraktıklarını belirtti.