Anasayfa /  Foto Galeri

Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez duası nasıl yapılır? Hıdırellez dilekleri ve Hıdırellez mesajları

Hıdırellez kelimesinin anlamı merak ediliyor. Hıdırellez, mevsimlik bir bayram olarak belirli yörelerde kutlanıyor. Hıdırellez gününe özgü ritüeller bulunuyor. 2021 yılı Hıdırellez bayramı öncesi bugün okunacak dua var mı, yapılacaklar neler soruları da gündeme geldi. Peki Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez duası nasıl yapılır? İşte Hıdırellez dilekleri ve Hıdırellez mesajları

Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez duası nasıl yapılır? Hıdırellez dilekleri ve Hıdırellez mesajları - Sayfa 1

Kış aylarının bitip, yaz mevsiminin gelişini müjdeleyen Hıdırellez Bayramı, Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar gibi bölgelerde çeşitli şekillerde kutlanıyor. Bugüne ayrıca Hızır Günü de deniyor. İşte, Hıdırellez hakkında detaylar...

Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez duası nasıl yapılır? Hıdırellez dilekleri ve Hıdırellez mesajları - Sayfa 2

HIDIRELLEZ NE ZAMAN, HANGİ GÜN? 

Miladi takvime göre 6 Mayıs'tan başlayıp 7 Kasım'a kadar olan süre Hızır Günleri adıyla yaz mevsimini, 8 Kasım'dan 5 Mayıs'a kadar olan süre ise Kasım Günleri adıyla kış mevsimini oluşturmaktadır.

2021 yılı Hıdırellez Bayramı 5 - 6 Mayıs günleri arasında kutlanıyor olacak.

Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez duası nasıl yapılır? Hıdırellez dilekleri ve Hıdırellez mesajları - Sayfa 3

HIDIRELLEZ NEDİR, NE DEMEK? 

Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülerek çeşitli ritüellerle kutlanır. 

Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez duası nasıl yapılır? Hıdırellez dilekleri ve Hıdırellez mesajları - Sayfa 4

HIDIRELLEZ DUASI NASIL YAPILIR?

HIDIRELLEZ DİLEK DUASI

Bismillahirahmanirahim

Bin bir adım bir adım /Allah bir adım adım / Kerim kerem Allah /Başımda bir duman var yardım eyle ya Allah / La ilaha illallah muhammeden resullullah yetiş imdadıma hızır ile Allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin hızır deryada erdim murada amin.