Anasayfa /  Politika

Herkes seçimi kazanınca ünlü oldu ama o muhtar kaybedince ünlü oldu!

31 Mart yere seçim sonrası kazanan adaylar konuşuldu, kim oldukları, başarıları ve zaferleri haber oldu, Am bir tek o seçimi kaybettiği halde Türkiye'de gündem oldu. Kırşehirli şair Aydın Battal, köyü olan Aşağıhomurlu'ya muhtar adayı oldu. 300 seçmenin ve 3 adayın olduğu köyde 29 oy alan Battal, kendi öz akrabalarından bile oy alamadığına yakındı. Yakınmalarını çektiği bir video ile sosyal medyada yayınlayınca viral oldu ve bir anda sosyal medyanını gündemine oturdu.

Abone ol
Abone ol 06 Nisan 2024 05:34

Herkes seçimi kazanınca ünlü oldu ama o muhtar kaybedince ünlü oldu!

Kırşehir'in Akpınar ilçesine bağlı Aşağıhomurlu köyünde yaşayan ve zaman zaman yazdığı şiirlerle gündeme gelen Aydın Battal, 31 Mart'taki yerel seçimlerde muhtarlığa adaylığını koydu. Aşağıhomurlu köyünde 300 seçmenin ve 3 adayın bulunduğu köyde 29 oy alan Battal, neden kaybettiğini çektiği bir video ile anlattı. O video sosyal medyada viral oldu.

31 Mart'ta yapılan seçimde muhtarlık seçimin kaybetmesini fakirlik, garibanlık ve şairliğine bağlayan Aydın Battal, ''Ben seçime girerken sırtıma 3 tane kusur yazıldı. Biri garibanlık, biri fakirlik, biri de niye olduğunu bilmediğim bir şekilde şiir yazıp sosyal medyada paylaşıp bölüşmem oldu. Başkaları başka şey yazıyor şifa oluyor, Aydın şiir yazınca köçeklik yaptı, abdallık yaptı, soytarılık yaptı oluyor. Demek ki olmuyormuş işte. Ben muhtar adayı olmuşum, adam geliyor 'Aydın'ı sığır güden tutalım' diyor. Bir insan bu kadar mı aşağılanır. Seçim günü hangi elbiseyi giyeceğim diye dedikodu yapıp eğleniyorlar. Hele birisi de kendisi çok iyi Müslümanmış gibi bana diyor ki 'Seni İslamiyet'e davet ediyorum.' Ben gavur muyum? Gönlüme söz geçiremedim böyle bir maceranın içine girdim. Bana inanan yakınlarımı mahcup ettim, onlardan özür dilerim'' ifadelerini kullanarak kendisini kimlerin nasıl istemediğini kaleme aldığı şiirle anlattı.

 

Yorumlar