Anasayfa /  Foto Galeri

Her derde deva! Cinsel isteği arttırıyor

İshali kesiyor, iltihapları yok ediyor. Bal ile macun yapılıp yenildiğinde baş ağrısını kesiyor, kaynatılıp içildiğinde kalp çarpıntısını kesiyor, kalbi kuvvetlendiriyor ve anne sütünü artırıyor. Sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geliyor ve cinsel arzuyu kuvvetlendiriyor. Tansiyonu düşürüyor, hoşafı ağız yaralarını iyileştiriyor, akciğer veremine iyi geliyor. Suyu doğumu kolaylaştırmak için tavsiye ediliyor, yorgunluğu ve bitkinliği gideriyor.

Her derde deva! Cinsel isteği arttırıyor - Sayfa 1

İshali kesiyor, iltihapları yok ediyor. Bal ile macun yapılıp yenildiğinde baş ağrısını kesiyor, kaynatılıp içildiğinde kalp çarpıntısını kesiyor, kalbi kuvvetlendiriyor ve anne sütünü artırıyor. Sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geliyor ve cinsel arzuyu kuvvetlendiriyor. Tansiyonu düşürüyor, hoşafı ağız yaralarını iyileştiriyor, akciğer veremine iyi geliyor. Suyu doğumu kolaylaştırmak için tavsiye ediliyor, yorgunluğu ve bitkinliği gideriyor. Aşırı adet kanamasını önlüyor, bağırsak kanamalarını kesiyor ve dizanteriye karşı çok faydalı. Çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi geliyor, iştah açıyor, böbrek ve idrar torbası iltihaplarını iyileştiriyor. İşte kendisi kadar yaprağı, çekirdeği ve kabuğu da şifalı olan meyvenin saymakla bitmeyen faydaları...

Hem taze olarak hem de tatlısı yapılarak tüketilebilen ayvanın sağlığa sayısız faydası bulunuyor. Kış meyvesi olan ayva, tereyağı ile pişirildiğinde ise iki katı kadar fayda sağlıyor. Özellikle soğuk kış günlerinde hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek için vitamin ve mineral deposu meyveler ön plana çıkıyor. Gülgiller familyası içinde yer alan ayva da bu meyveler arasında yer alıyor. Kış aylarında manav ve tezgahları süsleyen ayva meyvesinin içerisinde pektin, tanen, şeker, organik asit, A ve C vitamini ve mineral tuzlar bulunuyor.

Her derde deva! Cinsel isteği arttırıyor - Sayfa 2

Hem mineral açısından hem de vitamin açısından oldukça zengin bu meyve, sindirim ve bağışıklık sistemi başta olmak üzere pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Hem taze olarak hem de tatlısı yapılarak tüketilebilen bu meyve, uzun süreli tokluk hissi ile zayıflama sürecinde olan kişiler tarafından da sıklıkla tüketiliyor.

Her derde deva! Cinsel isteği arttırıyor - Sayfa 3

Bunun yanı sıra ayvanın kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıkları ve adet kanamalarına oldukça faydalı olduğu biliniyor. Ayvayı tereyağında pişirip yemek ise birçok probleme iyi geliyor. İşte ayvayı tereyağında pişirip yemenin faydalarını sizler için derledik...

Her derde deva! Cinsel isteği arttırıyor - Sayfa 4

AYVANIN FAYDALARI

Ağız kokusunu yok eder. Harareti ve ishali keser. Hazımsızlığı giderir. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir.