Anasayfa /  Spor

Help Steps, dünya devi Atletico Madrid ile işbirliğine imza attı!

Türkiye’den dünyaya yayılan ve adımları bağışa çeviren ilk sağlık uygulaması olan Help Steps, Türkiye’nin dört büyükleri olan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan sonra şimdi de dünya devi Atletico Madrid ile işbirliği anlaşmasına imza attı!

Abone ol
Abone ol 10 Eylül 2023 19:12

HELP STEPS, ATLETİCO MADRİD İLE İMZA ATTI!

 Türkiye’den dünyaya yayılan ve adımları bağışa çeviren ilk sağlık uygulaması olan Help Steps, Türkiye’nin dört büyükleri olan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan sonra şimdi de dünya devi Atletico Madrid ile işbirliği anlaşmasına imza attı! 

Anlaşmanın imzalanması için İspanya’ya giden Help Steps’in CEO’su Gözde Venedik ve ekibi, Atletico Madrid Kulüp yetkilileri tarafından büyük bir coşku ve nezaketle karşılandı. Kulübün Civitas Metropolitano’da gerçekleşen etkinliği sırasında Atletico Madrid Vakfı Başkanı Adelardo Rodriguez ve efsane oyuncu Roberto Fresnedoso da hazır bulundu. 

Tüm stadı “Welcome Help Steps” yazıları ile donatarak işbirliği anlaşmasına verdikleri önemi vurgulayan kulüp yetkilileri “Sosyal sorumluluk temelli bu anlaşmayı gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz” dediler. Help Steps yazılı resmi formayı imzalayarak Gözde Venedik’e hediye eden yetkililer, atılan adımların ne gibi sosyal sorumluluklara kullanılacağının da programını yaptıklarını ifade ettiler.  İspanya basınının büyük ilgi gösterdiği etkinlik, Atletico Madrid Müzesi ve tüm stadın gezilmesi ile kulüp tarihinin tanıtıldığı programla sona erdi. 

Türk kadın girişimci Gözde Venedik’in bularak, tüm dünyanın kullanımına açtığı uygulama Help Steps her geçen gün yeni kullanıcılara ulaşarak “iyilik hareketi”nin daha da yayılmasına aracılık ediyor. 

Help Steps CEO’su Gözde Venedik, konuyla ilgili olarak “İlk Global Spor klübü Atletico Madrid ile işbirliğinde olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu sadece bir başlangıç.  Taraftarlar, uygulama aracılığı ile destekledikleri spor kulüplerine adımlarımı bağışlayarak katkı yaparken, spor yapma alışkanlıklarını da geliştirecekler. Kullanıcılarımıza sürprizlerimiz artarak devam edecek” dedi. 

İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI NEYİ İÇERİYOR?

Taraftarlar, attıkları adımları aplikasyon üzerinden Atletico Madrid Vakfı’na bağışlayarak spor, eğitim ve birçok sosyal sorumluluk hareketine destek vermiş olacaklar. Toplumda sporun temel ilkelerini ve değerlerini teşvik etmek ve geliştirmek, insanların, özellikle de çocukların ve ergenlerin eğitimine, kişisel ve sosyal tam gelişimlerine katkıda bulunmayı önemseyen Atletico Madrid Vakfı, taraftarlarının adımlarını en efektif şekilde değerlendirmek için planlama yapmaya başladı. 

Uygulamayı kullanarak adımlarını HS’ye dönüştürüp, seçtikleri bir kuruma bağış yapabilen kullanıcılar, destekledikleri spor kulüplerine de adımlarını bağışlayarak katkıda bulunabiliyorlar. Taraftarların yoğun ilgisiyle karşılanan bu işbirlikleri, şimdi de dünyanın 

161 ülkesinde kullanılan Help Steps uygulaması aracılığıyla Atletico Madrid taraftarlarına adımlarını bağışlayabilme imkanı sunuyor.

RAKAMLARLA HEPS STEPS

Dünya üzerinde 161 ülkede 1.6 milyon kullanıcıya sahip Help Steps uygulaması şu ana kadar 26 dan fazla bireysel ihtiyaç sahibine destek oldu. Toplamda 265 milyar HS adım ile de çeşitli kurumlara bağış yapılmasını sağlayan Help Steps, sokak hayvanları için faaliyet gösteren STK’lara yapılan adım bağışlarıyla yaklaşık 16 ton mama gönderimine aracılık etti, 160 öğrenciye burs verdi ve yaklaşık 7.580 fidan dikiminin gerçekleşmesine katkıda bulundu. 

HELP STEPS NASIL KULLANILIYOR?

Help Steps uygulamasını, Google Play’den ve App Store’dan ücretsiz olarak uygulamayı indiren kullanıcılar cep telefonları cebindeyken tüm gün her zamanki gibi yürüyor, bisiklete biniyor veya koşuyor. Bu adımlar aynı zamanda bir adımsayar olan Help Steps uygulamasında birikiyor. Ardından akşam saat 24:00 olmadan kullanıcılar uygulamaya girip “Adımlarımı HS’ye çevir” butonuna basıyor ve kısa bir reklam izliyor. Adımları HS puanına dönüşen kullanıcılar bu puanları isterse biriktiriyor ya da ihtiyaç sahibi bireysel yararlanıcılara, sivil toplum kuruluşlarına veya spor kulüplerine bu uygulama üzerinden bağışlıyor.

Yorumlar