Anasayfa /  Politika /  DEM Parti

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran için belirleyecekleri cumhurbaşkanı adayının Türkiye'nin adayı olacağını söyledi. Temelli, bu konuda üzerine düşen sorumluluğu taşıyacaklarını kaydetti.

Abone ol
Abone ol 20 Nisan 2018 21:17

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde aday kriterleriyle ilgili, "Sadece HDP'nin adayı olmayacak. Türkiye'nin adayı olacak. Madem Türkiye'nin partisiyiz, madem Türkiye partisiyiz, bu hassasiyeti göstereceğiz, üzerimize düşen bu sorumluluğu taşıyacağız." dedi.

Partisinin "Halk Buluşması" kapsamında Adana'da bulunan Temelli, bir otelde düzenlenen çeşitli toplumsal kesimlerin temsilcileri ve yöre dernekleriyle buluşma toplantısında, parti olarak zaman zaman sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini, oradaki ortaklaşmalara bakarak siyasetlerini yenileme şansına kavuştuklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine kalan 65 günün Türkiye siyaseti açısından çok kritik ve önemli olduğunu ifade eden Temelli, bu sürede sürdürecekleri politika, demokrasi mücadelesinin belirleyici olacağını savundu.


Yorumlar