Anasayfa /  Politika

HDP, Ümit Özdağ-Kılıçdaroğlu protokolü sonrası ikinci tur kararını açıkladı

Seçimlere Yeşil Sol Parti olarak katılan HDP, Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu ile imzaladığı protokol sonrası HDP ikinci turda kararını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Bundan, "Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz" dedi.

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2023 14:26

 HDP, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine ilişkin Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın, saat 13.30'dan sonra HDP Genel Merkezi'nde 2. tur kararına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

'Halkın iradesini üstte tutacağız'

Buldan yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"HDP ve YSP olarak görüşlerimizi ve tavırlarımızı kamuoyuyla paylaşmak için bir araya geldik. 28 Mayıs seçimi sisteme yönelik demokratik değişimlerden yana olanlarla var olan rejimi savunanlar arasında bir referandumdur. Kürt sorunun çözümsüzlüğü toplumun çıkarına değildir. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına girerken ne koşulda olursak olalım halkın iradesini üstte tutacağız. Mülteci ve göçmen sorunun çözümü ancak savaş politikalarına karşı verilecek güçlü mücadeleyle olur.

 

Yorumlar