Anasayfa /  Güncel

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş gözaltına alındı

HDP Adana Milletvekili Beştaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgüt üyesi olmak iddiasıyla gözaltına alındı

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2017 22:41

Haklarında tutuklanmalarına yönelik yakalama karar çıkarılan ve akşam saatlerinde gözaltına alınan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in ardından Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Beştaş, gözaltına alınırken "Ben Tahir Elçi'nin arkadaşıyım, kimse beni korkutamaz" ifadelerini kullandı. Beştaş, arkadaşlarıyla vedalaşırken "Çok yakın zamanda görüşeceğiz" dedi.




Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine Diyarbakır’da gözaltına alınan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in ardından Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da gözaltına alındı. Beştaş, Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü.



Bilgen ve Beştaş’ın tutuklama kararının yüzüne okunmasının ardından cezaevine gönderilmesi bekleniyor.

BİLGEN VE BEŞTAŞ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA BIRAKILMIŞTI



Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 27 Ocak akşamı evinden gözaltına alınmış ve tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılmıştı. Beştaş, 6-8 Ekim Kobanê olayları ile Sur’da "sokağa çıkma yasağı" sırasında katıldığı basın açıklamalarında yaptığı konuşmalar nedeniyle soruşturuluyor.



HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de 29 Ocak sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havaalanı'nda gözaltına alınarak Diyarbakır'a getirilmişti. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek serbest bırakılan Bilgen de HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) 6-8 Ekim Kobanê olaylarına ilişkin aldığı karar ve bu olaylara ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle açılan soruşturma kapsamında "Örgüt üyesi olmak" ile suçlanıyordu.

Kaynak: Birgün



Yorumlar