Anasayfa /  Hava durumu

Havalar serinleyecek mi? Hava sıcaklıkları ne zaman düşecek?

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini devam ettiriyor. Birçok şehirde termometreler 40 dereceye yaklaştı. Bugün de yılın en sıcak günlerinden biri yaşanıyor. Bu sıcak hava dalgasının ne zaman sona ereceği ise merakla bekleniyor. Peki, havalar ne zaman serinleyecek? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 05 Haziran 2024 14:00

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini devam ettiriyor. Birçok şehirde termometreler 40 dereceye yaklaştı. Bugün de yılın en sıcak günlerinden biri yaşanıyor. Bu sıcak hava dalgasının ne zaman sona ereceği ise merakla bekleniyor. Peki, havalar ne zaman serinleyecek? İşte detaylar...

Tüm yurtta mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyreden sıcaklıkları cuma gününe kadar etkisini sürdürecek. 6 Haziran'dan itibaren özellikle Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor.

HAVALAR NE ZAMAN SERİNLEYECEK?

Yurt genelinde hava sıcaklığı artmaya devam ediyor. Bazı illerde termometreler 40 derecenin üzerine çıktı. Sıcak hava dalgasının iki gün daha etkili olması bekleniyor. Cumadan itibaren ise sert esecek rüzgar serinlik getirecek.

Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "Sıcak hava dalgası oldukça erken geldi. Ama Mart-Nisan-Mayıs aylarında da bu sıcak hava dalgasının etkisinde kaldık. Şu anda sıcaklıklar ortalamanın 6-8 derece üstünde. İstanbul'un Marmara'nın Ege'nin en sıcak günü bugün. İstanbul gölgede 35 dereceye kadar çıkıyor. Bursa, Balıkesir 38-39'lara kadar çıkacak. İzmir 38, Aydın 42, Antalya 40'a yakın. Adana 41, Ankara, Bolu tarafları 34 civarında ama şu anda biz güneşin altındayız ve 45 derece hissediyoruz o sıcaklığı güneşin altında bir 10 derece daha eklemek gerekiyor sıcaklığa. Dezavantajı şu hafif esiyor rüzgarlarda serinlik vermiyor." dedi.

Çarşamba ve perşembe günleri de sıcak havanın etkili olacağını belirten Çalışkan, Türkiye genelinin iki gün daha sıcak hava dalgasının etkisinde olacağını cuma gününden itibaren ise sıcaklıkların düşmeye başlayacağını söyledi.

Sıcak havanın önümüzdeki günlerde etkisini kaybedeceğini belirten Çalışkan, "Cumadan itibaren poyraz Rusya tarafından eserek İstanbul'a, Marmaray'a, Karadeniz'e, İç Anadolu ve Ege'ye serinlik getirecek. Cuma-cumartesi hissedilen sıcaklık 5-6 derece düşecek. İstanbul'da rahat bir nefes alacak. İzmir ve Ege'de yaşayanlar en azından cuma ve cumartesi rahat bir uyku uyuyabilecek, rüzgarlar serin esecek." değerlendirmesinde bulundu.

Sıcaklıkların ardından sağanak yağışların bazı bölgelerde etkili olacağını söyleyen Çalışkan, "Anadolu'da yağmurlar yenden başlıyor. Ani ve şiddetli gelen yer yer su baskınlarına neden olan yağmur yeniden başlıyor. İç Ege'de, Isparta'da Ankara, Bolu, Eskişehir taraflarında yine sağanak yağmurlar var. Hatta bu yağışlar cumadan önce perşembe günü de az noktada başlayacak." dedi.

Yorumlar